Gündem Hala Deprem 

24 Ocak depreminin üzerinden 2 buçuk yıl geçmesine rağmen deprem Elazığ'ın gündeminden düşmüyor. Konut sayısı, konut kurası, yardım ödemesi, işyeri teslimi, konut teslimi, metrekare, 2+1, kentsel dönüşüm, rezerv alan, kira yardımı, orta hasar şeklinde uzayıp giden liste halen gündemde yerini koruyor. 

Gündem Hala Deprem 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/24 Ocak depreminin üzerinden 2 buçuk yıl geçmesine ve Vali Toraman'ın 'deprem artık gündemimizden çıkmalı' açıklamasına rağmen bir türlü gündemden düşmeyen 'deprem ve sorunları' gündem olmaya devam ediyor.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından Elazığ’ın ana gündem maddesi haline gelen ve “deprem sorunları” başlığı altında tartışılmaya başlanan sorunlar devam ediyor. 

SORUNLAR SÜRÜYOR 
Konut sayısı, konut kurası, yardım ödemesi, işyeri teslimi, konut teslimi, metrekare, 2+1, kentsel dönüşüm, rezerv alan, kira yardımı, orta hasar şeklinde uzayıp giden liste, depremin üzerinden 2 buçuk yıl geçmesine rağmen ve Vali Toraman’ın “deprem artık gündemimizden çıkmalı” açıklamalarına rağmen devam ediyor. 
Bazı kurumların görevlerini yeterince yapmamasından kaynaklı sorunların halen gündemde olması, sorunları her an yaşayan  Elazığlı muhtarlar tarafından “şehirde ortak aklın oluşamaması” nedenine bağlanmıştı. 

Gündem Hala Deprem 

HALEN YIKIM BEKLEYEN BİNALAR VAR 
24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen  ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8'lik depremin ardından kent genelinde başlatılan yıkım ve yapım çalışmaları aralıksız sürerken, 27 Aralık 2020 tarihindeki 5.3'lük depremle bazı orta hasarlı yapılarda ağır hasara dönüşmüştü. Bu kapsamda ağır hasar alan binaların yıkımları sürerken,  bazı mahallelerde yıkılmayan binalar da tehlike saçmaya devam ediyor. 

Gündem Hala Deprem 

YIKIM İÇİN NEDEN BEKLENİYOR?
24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem, Elazığ şehir merkezinde çok ciddi tahribata neden olmuş ve birçok binanın, ağır hasar almasına neden olmuştu. Ağır hasarlı binaların, hızlı bir şekilde yıkılacağı taahhüt edilse de; aradan geçen uzun zamana rağmen  şehir merkezinde yıkılmayı bekleyen çok sayıda bina bulunuyor. Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın göreve başlamasının ardından bina yıkımlarında artış ve depremden kaynaklı sorunların büyük bir bölümünün  çözümüne rağmen birçok  mahalle de yıkılmayan binaların olması dikkat çekiyor.  

Gündem Hala Deprem 

BOŞALTILAN BİNALAR TEHLİKE SAÇIYORDU
Yıkılmayı bekleyen bazı binalar, artık madde bağımlılarının buluştuğu alan olmaya başlamış ve insanları tedirgin edecek yerler haline gelmişti. Cadde üzerinde bulunan ağır hasarlı binalar  madde bağımlıları tarafından çıkartıldığı iddia edilen  yangınlar ile gündeme gelmiş ve kamuoyunu meşgul etmişti. Yaşanan bu olayların kamuoyunda tartışılmasının ardından bu boş binaların bir çoğu ekipler tarafından yıkılmıştı. 

Gündem Hala Deprem 

NEDEN YIKILMIYOR?
Elazığ’ın  şehir merkezindeki  en önemli noktası konumunda bulunan,   insan ve araç trafiğinin yoğun olarak yaşandığı cadde ve mahallelerde   yıkılmayan binalar nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşlar da yıkılan binaların ardından rahat bir nefes almıştı. Elazığ’ın önemli yerleri  konumunda olan cadde ve mahallelerde ki bazı ağır hasarlı binaların,  neden henüz yıkılmadığı ise merak ediliyor.

DEPREM GÜNDEMDEN ÇIKMALI 
Özellikle İl Merkezinde bulunan bir çok hasarlı binaların boşaltıldığı ve henüz yıkımlarının yapılmadığı ifade ediliyor. Depremden sonra bir çok binanın yıkılmasından sonra az sayıda da olsa hasarlı binaların halen yıkılmamış olması bir çok vatandaşında mağdur olmasına neden oluyor. 

ŞEHRİN BAŞKA SORUNLARINA YOĞUNLAŞILMALI 
24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından halen yıkılmamış binaların olması kamuoyunun da tepkisini çekerken,artık yıkımların tamamen bitmesi ve gündemi meşgul etmemesi gerektiği  ifade ediliyor. Elazığ’da diğer sorunların gündeme getirilerek çözüm bulunması gerekirken,halen yıkılmamış binaların olması şaşkınlık yaratıyor. İlgili kurumların artık yıkım konusun da  daha hızlı davranması gerektiği ifade edilirken, şehrin imajı içinde büyük önem arz ettiği söyleniyor.

YIKILMAYAN KAÇ BİNA VAR?
24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremin ardından Elazığ’da binlerce binanın yıkımı yapıldı. Aradan 2 buçuk yıl geçmesine rağmen kaç ağır hasarlı binanın yıkıldığı ve yıkılmayan binaların kaç tane olduğu merak ediliyor.