'GÜL, ÇOK KÖTÜ FİNAL YAPTI'

RECEP TAYYİP ERDOĞAN KARŞITI CENAHIN KAYIĞINA BİNEREK ÇATI ADAYI OLMA HAYALİ KURAN ABDULLAH GÜL'E TEPKİLER DEVAM EDİYOR. BAŞKAN YANILMAZ, ABDULLAH GÜL'ÜN ARTIK SİYASİ BİR MEFTA OLDUĞUNU İFADE ETTİ.

'GÜL, ÇOK KÖTÜ FİNAL YAPTI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tamer Ören/ Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, ’’Abdullah Gül’ün "Ben Cumhurbaşkanımın yanındayım, destekçisiyim" açıklaması yapmak yerine gördük ki, eğer muhalefet bir araya gelmiş olsaydı aday olma ihtimali varmış. Bu süreçte Gül kaybetti, Cumhurbaşkanımız kazandı” dedi.

 

 HAKİMİYET GAZETESİ’NE DEĞERLENDİRDİ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ‘Mutabakat sağlanamadığı için aday değilim’ sözlerini değerlendirerek Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ FEDAKÂRLIK YAPTI

Yanılmaz, “2002 yılından itibaren Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde Türkiye çok farklı bir arenada yol yürümeye başladı. Bu yol yürümenin özetinde birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve muhabbet vardı. 2002 yılından sonraki dönemlere baktığımızda Cumhurbaşkanımız birçok dönemde fedakarlık yaptı. Parti içindeki diğer isimlerin bir yerlere gelmesine vesile oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN o dönem ‘Abdullah Gül kardeşimiz, Cumhurbaşkanı adayımız’ demeseydi, Abdullah GÜL o dönem cumhurbaşkanı olamazdı. Kimi işaret etseydi o Cumhurbaşkanı olacaktı” diye konuştu.

 

GÜL’ÜN AÇIKLAMASI TAM BİR FACİAYDI

Abdullah Gül’ün davranışlarıyla herkesi yanılttığını ifade eden Yanılmaz, “Kendisine Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir oluşum içerisinde cumhurbaşkanı adayı olur musunuz? Teklifi ilk geldiği anda hiç düşünmeden üzerinde yorum yapmadan ‘Ben kardeşim Recep Tayyip ERDOĞAN karşısında aday olmam, onun yanındayım onunla birlikteyim ve onun destekçisiyim’ açıklamasını yapması gerekiyordu. Ama gördük ki! Birçok oyunların içerisinde olundu. Eğer muhalefet bir araya gelseydi aday olma ihtimali de ortaya çıkmış oldu. Son yaptığı açıklaması daha büyük bir faciaydı. Birlik sağlanamadığı mantığı içinde hareket etti. ‘’dedi.

 

BİRİNCİ TURDA CUMHURBAŞKANIMIZ KAZANACAK

Başkan Yanılmaz, ’’Aday olsa ne olurdu? Ben Cumhurbaşkanımızın karşısında hiçbir adayın Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olabileceğine inanmıyorum. İnşallah birinci turda Cumhurbaşkanımız oy alarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sistem değişikliğinin ilk Cumhurbaşkanı olma özelliğini taşımış olacaktır. Abdullah Gül kaybetti, Cumhurbaşkanımız kazandı” diyerek sözlerini tamamladı.