Güçlü İsimlere İhtiyaç Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile kamu yararına çalışan ve toplumun değişik kesimlerine sosyal, kültürel, sağlık ve eğitim konusunda destek sağlayan dört vakıfı vergiden muaf tuttu. 

Güçlü İsimlere İhtiyaç Var

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla kamu yararına yaptığı çalışmalar sebebiyle 12 Mayıs'ta vergiden muaf tutulan vakıflardan biri de merkezi Ankara'da bulunan ve başkanlığını hemşerimiz Nüket Küçükel Ezberci’nin yaptığı Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı oldu.

Geçtiğimiz yıllarda yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2019 yılında, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği’ne getirilen hemşerimiz Nüket Küçükel Ezberci, aynı zamanda Güven Hastaneleri Grubu’nun da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.

İlimize siyasi anlamda olduğu kadar eğitim başta olmak üzere birçok sahada hizmeti olan Küçükel ailesinin başarılı iş kadını Nüket Küçükel Ezberci’nin başkanı olduğu vakfa “kamu yararına çalışan kurum” unvanı verilmesi, hem Küçükel ailesi hem de şehrimiz için önemli bir gelişme.

Geçmişte aile büyükleri adına Fırat Üniversitesi Aysun Küçükel-Ahmet Küçükel İlahiyat Fakültesi binasını yaparak bağışlayan ve eğitim alanında şehre önemli katkıları olan Küçükel ailesinin özellikle her yıl ramazan ayında çok sayıda hemşerimize medyaya yansıtmadan yardım ulaştırdıkları da biliniyor.

2015 yılında, Güven Hastaneleri Grubu’na bağlı Güven Çayyolu Sağlık Kampüsü’nün açılışını da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Eşi Emine Erdoğan yapmıştı. 

İlimizde  yetişen ve kendi alanlarında başarılı noktalara ulaşmakla birlikte kendi şehirlerini unutmayarak birçok alanda katkılar sunmak elbette önemli ve takdir edilecek bir vefa örneğidir.

Küçükel ailesi ve özellikle Nüket Küçükel Ezberci hanımefendi, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı, hem Ankara siyaseti ve bürokrasisi ile olan yakın dostluğu ve sürekli iletişim içinde olması ilimiz adına da gelecek vaat eden olumlu bir gelişme.
 Nükhet Hanım’ın bu konumu, Ankara’daki saygınlığı, girişimciliği ve sorunları çözme noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere bakanlarla rahatlıkla görüşebilecek bir noktada olması, ilimiz için de büyük bir şans ve avantaja dönüştürülebilir.

Gelinen noktada yerelden ve bilindik çok sayıda ismi milletvekili olarak Ankara’ya gönderen Elazığ, ne yazık ki beklentilerine karşılık gelebilecek hizmetleri alma noktasında hep mağdur olan il oldu. Artık şehir, yeni dönemde güçlü, etkin ve Ankara’da tüm kapıları kolaylıkla açabilecek ve zorlu yolların aşılmasında ortaya irade, dirayet ve gayret ortaya koyabilecek güçlü isimleri meclise göndermek gibi çizgiye gelmiş durumda. Bu tanıma en çok uyan isim de Nüket Küçükel Ezberci. 

Elazığ’ın şansı ve bahtı ancak bu özelliklere sahip isimlerle açılır ve tersine döner.