GSB Spor Okulları Açılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okullarının açılışı yapıldı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz döneminde 21 farklı branşta ücretsiz olarak verilecek spor eğitimlerinin açılış töreni antrenörlerin, sporcuların, ailelerin ve Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürünün katılımıyla gerçekleşti.

GSB Spor Okulları Açılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunması ile başlayan açılış töreni Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN'in açılış konuşmalarının ardından sporcuların gösterisiyle son buldu.

 İlimiz de yaşayan çocuklarımızın ve gençlerimizin bilişsel ve sportif gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayarak  gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kapsamında cimnastik, atletizm, atıcılık, basketbol, badminton, boks, eskrim, futbol, güreş, hentbol, judo, masa tenisi, muay thai, okçuluk, tekvando, tenis, wushu, voleybol, karate, yüzme ve engelli bireylere yönelik kurslar verilecek.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde antrenörlerin eşliğinde pandemi kurallarına uygun şekilde verilecek olan eğitimler ile 7-16 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, 21 farklı branşta ücretsiz spor yapma imkanı bulacak. Kayıtlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sportif Değerlendirme ve Takip Birimi tarafından alınacaktır. Ayrıca başvuru kayıt formlarına www.elazig.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden erişim sağlanabilecektir.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından yapılan açılış töreninde açıklamalarda bulunan İl Müdürü EREN, " Bugün sizlerle tekrardan spor kompleksimizde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler yaz spor okullarını çok fazla önemsiyoruz. Sizler okulun olmadığı bu dönemde tabi derslerinizide aksatmadan bir yandanda fiziksel ve sosyal gelişiminize katkı için bizlerin burada uzman kadrosuyla oluşturduğu bu antrenman programlarına katılacaksınız. Şuanda yaklaşık onbine yaklaşan yaz spor okullarına kayıtlarımız devam etmektedir. Bu görmüş olduğunuz tesislerin tamamı Gençlik ve Spor Bakanlığımız başta olmak üzere Devlet büyüklerimizin sayesinde sizlerinde fark etmiş olduğunuz üzere yenileniyor. Biz almış olduğumuz güç ve destekle hem sosyal donatılarıyla hemde tesislerimizin modernizasyonu ile birlikte çok iyi hizmet vermek istiyoruz. Ben birkez daha burada katılım gösteren çok değerli velilerimize, sporcularımıza, Gençlik ve Spor aileme saygılarımı sunuyorum, çok teşekkür ederim. "ifadelerine yer verdi.
 

GSB Spor Okulları Açılıyor
GSB Spor Okulları Açılıyor
GSB Spor Okulları Açılıyor