Gözvur: 'Orta Hasarlı Binalar Ağır Hasara Çevrilmeli'

Mahallelerinde bulunan 6 hasarlı bina sahibinin imar planı nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade eden İcadiye Mahalle Muhtarı İrfan Gözvur, orta hasarlı binaların oldukça eski olduğunu ve bunların ağır hasarlıya çevrilmesi gerektiğini söyledi.

Gözvur: 'Orta Hasarlı Binalar Ağır Hasara Çevrilmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GÖZVUR: MAĞDURİYETLER ÇOK 
Muhtar Gözvur, “Mahallelimizin sıkıntıları bayağı sıkıntılı olan ailelerimiz var. Bunun yanı sıra; orta hasarlılardan yana sıkıntılarımızın olduğunu bizlere gelip arz ediyorlar. Tabi bunu bütün mercilerde biliyorlar. Ama tabi ki bunlar tatmin olmadığı için sürekli bizimle istişare haline geliyorlar. Bizim de yapabileceğimiz bir şeyimiz yok. Biz de gerekli yerlere bildiriyoruz elimizden geldiği kadar. Tümen Sokak’ta olan orta hasarlı evlerimizin kişilerin ne zorluklarla ev aldığını hem kendileri izah ediyor hem de biz de az çok tahmin ediyoruz. Burada orta hasarlı oluşundan dolayı güçlendirme yapamıyorlar. Yapılmamasının nedeni; evler eski. Bunun yanı sıra bunlara da ağır hasar verip hak sahipliği verilseydi bir nebze de olsa onların da başlarını sokacakları bir yer olurdu. İleride yıkılacak, yıkıldığı zaman oradan ev çıkmıyor zaten. Arsa payları yok kişilerin. Mağduriyetleri çok onların” ifadelerini kullandı.

GÖZVUR: İNŞALLAH BUNLARA BİR ÇÖZÜM BULUNUR 
Muhtar İrfan Gözvur, “Geçenlerde İçişleri Bakanımıza gittik derneğimizle. Dernek başkanımız Ahmet Başkanımız bu durumların izahını verdi. Orada birhare bende söze katıldım, bakanımıza izah ettim. Bakanımızın söylediği; yüzde bir hesap söyledi orta hasarlıların ağır hasara çevrilişini tabi Elazığ genelinde de sıkıntı. Tek bizim mahallede değil. Ama benim mahallemde sıkıntı halen daha devam ediyor. İnşallah ileriki zamanlarda da buna bir çözüm bulurlar. Onlar da biz nebze olsa kendilerini rahatlatırlar. Rabbim yardımcıları olsun. İmardan kesinlikle çıkmıyor. Yeni imar planına göre imarlarda iptal olma durumu var. Hiçbir şey olmayacağını iyi biliyoruz. Bitişik nizam olacak, evlerimiz eski yerleşim alanı Elazığ’ın en eski mahallelerinden birisi. Yerleşim alanlarımızın hepsi iç içe. Müteahhit de girmiyor. Sıkıntı bunlardan dolayı oluyor. İnşallah bunlara bir çözüm bulunur. Bunlara bir hak sahipliği verilirse kendileri TOKİ’lerde bir yerde başlarını sokacak yerleri olur. İnşallah onların da o sıkıntıları giderilir. Eminim; olacağına eminim de ne zaman olur bilmiyoruz” şeklinde konuştu.