GÖNÜLDEN DESTEK

ÜLKEMİZDE KOCAELİ, GAZİANTEP VE BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNDEN SONRA, BÜYÜKŞEHİR STATÜSÜNDE OLMAMASINA RAĞMEN TÜM İMKÂNLARINI SEFERBER EDEREK PANDEMİ SÜRECİNDE ZOR DURUMDA KALAN ESNAFLARIMIZA YÖNELİK DESTEK PAKETİ AÇIKLAYAN İLK İL BELEDİYESİ ELAZIĞ BELEDİYESİ OLDU. BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NIN DESTEK PAKETİ HEM ESNAFLARIMIZDAN HEM DE ODA BAŞKANLARI TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI.

GÖNÜLDEN DESTEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocakta yaşanan depreme ve pandemi döneminin getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen belediyecilik hizmetlerinde ve hayata geçirdiği prestij projelerle en başarılı belediye başkanları arasında  yer alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sürecin mağduru kesimlere yönelik sosyal destek projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor.

DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN BERİ DEVAM EDİYOR

Başkan Şerifoğulları, 24 Ocak depreminden bugüne hiçbir  zaman ara vermeden yürüttüğü sosyal projeleri ile zor günlerde halkımızın yalnız olmadığını göstermiş, barınmadan gıdaya, kıyafetten ailelere ve çocuklara yönelik sosyal etkinliklerle psiko-destek  çalışmaları ile birçok projeyi hayata geçirmişti.

 

GIDA PAKETİ YARDIMLARI

Başkan Şerifoğulları, deprem ve ardından yaşanan pandemi döneminde  işyerleri kapalı olan ve mağduriyet yaşayan esnaflarımıza yönelik destek kolileri hazırlamış, bu paketleri  de ilimizin değişik ve esnaflarından satın alarak küçük esnaflarımız desteklenmişti.

TABLET KAMPANYASI

Başkan Şerifoğulları, geçtiğimiz günlerde de bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitimi takip edemeyen mağdur öğrencilerimiz için de “Gönülden Eğitime Değer Verin, Bir Gönüle de Siz Girin” sloganı ile oldukça anlamlı bir proje başlatmış ve hem eğitime hem de muhtaç ailelerimize önemli ve anlamlı bir destek vermişti

 

KAPSAMLI DESTEK PAKETİ

Elazığ Belediyesi yaşanan ikinci pandemi dalgası çerçevesinde esnaflara destek sağlamak amacıyla kapsamlı bir sosyal destek programını hayata geçiriyor.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yaşanan pandemi sürecinin olumsuzluklarını gidermeye katkı sağlamak adına esnaflardan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, işyerleri kapandığı için işsiz kalan çalışanlardan öğrencilere toplumun tüm kesimlerini kucaklayan destek paketini açıkladı.

ESNAF, YALNIZ DEĞİL

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tüm ülkede örnek olan destek kampanyasının tüm detaylarını açıkladı.

İşte Başkan Şerifoğulları’nın açıklamaları:

 

ZORLU BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ

“Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle ülke olarak zorlu bir süreç yaşıyoruz. Milletçe kader birliği yaptığımız bu zorlu süreci alacağımız tedbirler ve güç birliğiyle hep birlikte geride bırakacağız. İşte bu nedenle bugün her zamankinden daha fazla bir ve beraber olmamız gerekiyor.

 

DEPREMDE DE PANDEMİDE DE HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Elazığ Belediyesi olarak şehrimizde derin yaralar açan 24 Ocak depreminin ardından ve yaşadığımız pandemi sürecinde sosyal belediyecilik ilkemizle vatandaşımızın, esnafımızın yanında yer aldık.

24 Ocak depremi sonrası yaralarımızın sarılması adına Belediye Meclisi’mizde aldığımız kararla 3 ay boyunca halkımızdan su ücreti almadık.

24 Ocak depremi sonrası esnafımıza destek sağlamak adına mülkiyeti Belediyemize ait işyerlerinin kiralarını 3 ay erteledik.

 

ŞOFÖRLERİMİZE ÖNEMLİ KATKI

2020 yılında yine esnafımıza destek sağlamak adına, Elazığ Belediye Meclisimizce aldığımız karar doğrultusunda ticari minibüs M Plaka Hat ücretleri, S Plaka Güzergâh İzin Belgesi Ücreti ve T Plaka Yıllık İşletme Ruhsat Vizesi ücreti almadık.

 

HAYIR ÇARŞISI, HAYIRDA YARIŞMAYA DEVAM ETTİ

Pandemi süreci boyunca da sosyal belediyecilik çalışmalarımız kapsamında özellikle risk gurubunda olan 65 yaş üstü, engelli ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ‘evde kal’ çağrısıyla ekiplerimiz tarafından karşıladık. Hayır Çarşımız aracılığıyla başta konteyner kentler olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımında bulunduk.

 

ESNAFA KAPSAMLI VE YENİ DESTEK PAKETİ

Elazığ Belediyesi olarak toplumun tüm kesimlerini kucaklamak, yaşanan zorlu süreci omuz omuza atlatmak için desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Bu süreçte şehrimizin, üretim ve istihdamının bel kemiği olan esnafımıza ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek sağlamak adına güzel bir adım atıyoruz.

 

ESNAFA 1.000 TL  NAKİT DESTEĞİ

Aldığımız karar doğrultusunda pandemiyle mücadele tedbirleri kapsamında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda faaliyetleri durdurulan, sinema salonları, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonları, çay bahçeleri, düğün salonu, halı saha, öğrenci servisleri, okul kantinleri ve lokanta gibi işletme sahiplerine 1.000 TL  nakdi destek sağlayacağız.

 

 BELEDİYE KİRACILARINA KİRA DESTEĞİ

Yaşadığımız pandemi süreci nedeniyle mülkiyeti Belediyemize ait tüm işyerlerinden 2021 yılının ilk 3 ayında kira bedeli almayacağız.

 

 İŞLETMELERDEN 3 AY SU BEDELİ ALINMAYACAK, SUYA YENİ ZAM YOK

2021 yılının ilk 3 ayında 13.000 ticari işletmeden su tüketim bedeli (vergiler hariç) almayacağız.

Göreve başladığımız 31 Mart 2019 tarihinden itibaren bugüne kadar su ücretlerine zam yapmadık. Yaşadığımız pandemi süreci nedeniyle sosyal belediyecilik ilkemizle vatandaşımıza destek sağlamak adına 2021 yılında da su ücretlerine zam yapmayacağız.

 

M PLAKA, S PLAKA, T PLAKA ESNAFINA DESTEK

Ticari faaliyet gösteren M plaka, S plaka, T plaka esnafımıza destek sağlamak adına, 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da ticari minibüs M Plaka Hat ücretleri, S Plaka Güzergâh İzin Belgesi Ücreti ve T Plaka Yıllık İşletme Ruhsat Vizesi ücreti almayacağız.

 

 İŞYERLERİ KAPATILAN ÇALIŞANLARA GIDA VE GİYSİ DESTEĞİ

Pandemi tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında işyerleri kapatılan çalışanlara gıda kolisi ve giysi desteği sağlayacağız.

 

EĞİTİME TABLET VE İNTERNET DESTEĞİ

Maddi imkansızlıklar nedeni ile uzaktan eğitim sürecinde canlı derslerini takip edemeyen çocuklarımıza tablet desteği sağladık. Bununla da yetinmeyip ‘Gönülden Eğitime Değer Verin, Bir Gönüle de Siz Girin’ başlığı altında destek kampanyası başlatarak, bu desteğimizin kapsamını genişlettik.

Çocuklarımızın online eğitim sürecine destek sağlamak amacıyla 15 bin öğrencimize 8 GB internet paketi desteği sağlayacağız.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA ULAŞIM DESTEĞİ

Koronavirüs ile mücadelede fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımızın yanında yer almaya devam ediyoruz. Bu süreçte insan yaşamı için büyük bir fedakarlık ve üstün bir gayretle çalışan tüm sağlık çalışanlarımız, Elazığ Belediyesi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilecekler.

Yaşanan bu süreç boyunca imkânlarımız dâhilinde esnafımıza, vatandaşımıza her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz.”

 

ODA BAŞKANLARINDAN TEŞEKKÜR

Deprem sürecinde olduğu gibi pandemi sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklar için destek ve yardımlarını esirgemeyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın son olarak hayata geçirdiği ve esnaflarımızda büyük bir memnuniyetle karşılanan  esnaflardan ihtiyaç sahibi vatandaşlara, işyerleri kapandığı için işsiz kalan çalışanlardan öğrencilere toplumun tüm kesimlerini kucaklayan ve kapsayan  destek paketi için esnaf odaları başkanlarından Başkan Şerifoğulları’na teşekkür mesajları  yağdı.

ERDEM: “ÖZVERİLİ VE DUYARLI DAVRANIŞA MİNNETTARIZ”

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem ‘’Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’nın, yaşanan pandemi sürecinde işyerleri kapalı olan esnaflarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine katkı sağlamak ve Esnaflarımıza destek sağlamak adına yapmış olduğu bu özverili davranıştan dolayı başta esnaflarımız, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ve Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı odalarımız adına kendisine teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız.’’ diyerek memnuniyetini dile getirdi.

BOZKURT: “KAHVEHANELER ÇOK ETKİLENDİ”

Kahveciler ve Kıraathaneciler Esnaf Odası Başkanı Nihat Bozkurt da Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederek; ‘‘Bilindiği üzere dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle yaşanan zorlu süreçte en çok esnaflarımız mağdur olmuştur. Özellikle kahvehane, kıraathane, cay ocağı, çay bahçeleri ve internet kafe – oyun salonları işletmecilerimiz etkilenmiştir. Bu süreçte Belediyemiz olarak esnafımız için yapmış olduğu destek paketinden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’na odamız, yönetim kurulu üyelerimiz ve esnaflarımız adına teşekkür eder, saygılarımızı sunarız. ’dedi.

TOP: “ZOR GÜNÜMÜZDE BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NI HEP YANIMIZDA GÖRDÜK”

Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları’nın esnaflara yönelik destek paketi yardımına teşekkür eden bir diğer oda başkanı da Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayii Esnaf Odası Başkanı Cebrail Top oldu.

Başkan Cebrail Top; ‘‘İlimizde meydana gelen deprem sonrası ve pandemi sürecinde zor günler atlatan esnaflarımızın her daim yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARI bugün de esnaflarımızı yalnız bırakmayarak kantinci esnaflarımıza ve talebimiz olan mülkiyeti belediyeye ait büfe işletmecilerine kiraların muaf tutulmasına duyarsız kalmayan esnaf dostu Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na Odamız adına Kantinci ve Büfeci üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.’’dedi.

TARHAN: “MAĞDURUN YÜZÜ GÜLÜYOR”

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ‘Esnafa Destek Paketi’ ile pandemi sürecinde esnafın yanında olduğunu gösterdiğini ifade eden Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan; “ Değerli Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları her zaman olduğu gibi bugünde esnafın yanında olduğunu gösterdi. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odamıza kayıtlı üyelerimize maddi destek verilecek. Bu esnafımızın hem maddi hem de manevi olarak çok rahatlatacaktır. Esnafımız, bu destekle unutulmadığı hissedecek ve geleceğe ümitle bakacaktır.” ifadelerini kullandı.

TORAMAN: “RUHSAT  ÜCRETİ ALINMAYACAK”

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman da destek paketi için  Elazığ Belediyesi Başkanı Şahin Şerifoğulları’ına teşekkür etti ve şunları söyledi:“Esnaflarımıza vermiş olduğu “Esnaf Destek Paketi’nde ticari faaliyet gösteren M plaka,  S. Plaka, T plaka sahibi esnaflarımıza destek sağlama adına;  2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da M plaka hat ücretleri, S plaka güzergah belgesi ücreti ve T plaka yıllık işletme ruhsatı vizesi ücreti alınmayacaktır.  Belediye Başkanımıza esnafım adına saygılar sunarım.”

 

ESNAFLARDAN DUA VE TEŞEKKÜR

Başkan Şerifoğulları’nın  mağdur kesimlere yönelik destek paketinde sürecin mağdur ettiği esnaflara yönelik destekler dolayısıyla mutlu olduklarını, yaşadıkları sıkıntı ve zorlukları anlayarak bunu vicdanında yaşayıp, gönül ve yürek hanesinde hissederek  kendilerine destekler sağlayan Başkan Şerifoğulları’na dua ettiklerini ve sonsuz teşekkürlerini ilettiklerini ifade eden ilimiz esnafları ise bu paketle hem maddi anlamda  rahatladıklarını hem de yalnız olmadıklarını gördükleri için mutluluk duyduklarını  belirttiler.