Gök, Tehlikeye Hakimiyet TV'de Dikkat Çekmişti

İş İnsanı ve Yeniden Refah Partisi Bölge Koordinatörü Av. İbrahim Gök, söz konusu maden yataklarının Elazığlı yatırımcılardan oluşan bir ortak girişim gurubunun işletmesinin şehre önemli kazanımlar sağlayacağını  ve bu oluşumun ilk ortağının kendisi olacağını dile getirmişti.

Gök, Tehlikeye Hakimiyet TV'de Dikkat Çekmişti

İlimiz Maden ilçesi sınırlarında bulunan ve bakır, altın, kobalt gibi zengin maden rezervlilerinin MTA tarafından sondaj ve tahliller yapılarak tespit edilmesi konusu 2 Şubat 2022 tarihinde Hakimiyet Tv’de yayınlanan ve gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Enes Yılar’ın hazırlayıp sunduğu “Şehrin Gündemi” programında gündeme gelmşti. İş İnsanı ve Yeniden Refah Partisi Bölge Koordinatörü Av. İbrahim Gök, söz konusu maden yataklarının Elazığlı yatırımcılardan oluşan bir ortak girişim gurubunun işletmesinin şehre önemli kazanımlar sağlayacağını  ve bu oluşumun ilk ortağının kendisi olacağını dile getirmişti.

Yeniden Refah Partisi Bölge Koordinatörü Av. İbrahim Gök’ün açıklamaları şöyleydi.

“MADEN İLE İLGİLİ TOPLAYIN İŞ ADAMLARINI İLK HİSSEDAR BEN OLAYIM”
ETSO Başkanına sesleniyorum topu taca atmayın kıymetli başkanım. Maden ile ilgili toplayın iş adamlarını ilk hissedar ben olayım. Rakam ne derseniz yarın hemen hesabınıza yatırayım. Lütfen bir oluşum gerçekleştirin. Hiçbir karda istemiyorum. Gerekirse başkasına da devredebilirim hissemi. Siz oluşturun şirketi talip olun. Eti kromda yaşadığımız hatayı yapmayalım. Siyasetçi arkadaşlarımız size kolaylık sağlasın. Bu altın ve bakır madenini Elazığ’lı firmalar işletsin. Götürüp başka firmalara peşkeş çekmeyelim. Eti krom zamanın peşkeş çektik şimdi çekmeyelim.  

 “BAŞKA FİRMALARA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYELİM”
Maden ve Alacakaya ortasındaki bölgeye krom çelik fabrikası kuracağız. Biz kromu ne yapıyoruz şimdi. Çıkartıyoruz gönderiyoruz yurt dışına çok basit rakamlarla yarım işlenmiş mamul olarak geri alıyoruz. İşte o yarı işlenmiş o mamulü kaça alıyoruz. Kromun tonunu 100 dolara satıyorsanız 700 dolara alıyorsunuz. 7 kat fark var.

“BİZİM ZATEN PROJELERİMİZ ARASINDA VAR”
Bizim zaten projelerimiz arasında var. Şimdi biz ne yapacağız. Krom çelik fabrikasını Maden ve Alacakaya’nın tam ortasında yapacağız. 3 bin kişi çalışacak ve buraya harcayacağımız parayı da nereden bulacağız biliyor musunuz? Bu kromların bu özelleştirmeleri satmadan yapacağız. Güneş enerjisiyle, sulama sistemi ile madencilikteki kalkınmayla yapacağız. Bütün bunları sağlayacağımız raporlarımız da hazır.