Gezin'e Yatırım Ve Turizm Desteği Gerekiyor

Hüseyin Kabukçu/2014 yılı nüfus verilerine göre belde statüsü'nden köye düşen, son yapılan konutlar ile eski güzel günlerine dönme planları yapan gezin köyü, turizm konusunda yetkililerden destek bekliyor.

Gezin'e Yatırım Ve Turizm Desteği Gerekiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın doğuya açılan penceresi Gezin, eski günlerine dönmenin planlarını yapıyor. 2014 öncesi belde olan ve daha sonra köy statüsüne düşürülen Gezin, gelecek güzel günleri iple çekiyor.Konu ile ilgili Köy Muhtarı Turgut Eroğlu, izlenecek yol haritası ve beklentileri hakkında Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

İLÇE OLMAYI HAK EDİYORUZ

Yaz aylarında nüfusu 30.000’lere dayanan köy, yeni yapılacak olan konutların teslimi ile birlikte İlçe olmak istiyor. Köy Muhtarı Turgut Eroğlu yaptığı açıklamada,“Köyümüz 31 Mart 2014 tarihinde Resmen beldelikten köye dönüşmesi tabiki Gezin açısından üzücü.Bugün itibarı ile gerek yerleşim alanı olarak, gerekse Coğrafi açıdan Elazığ'ın bir kaç İlçesinden daha da büyük ve gelişmekte olan nadide yerlerden biri olan köyümüzün ilçe olabilmesi için nüfusumuzun 5.000 ve üzeri olması gerekir. 2020 TÜİK verilerine göre nüfusumuz 1.067’dir. Bu konuda gayet özverili bir çalışmayla ve halkın isteği de olursa  kurduğumuz ekipler Temmuz ayı itibarıyla konu ile ilgili çalışmalarına başlayıp inşallah olumlu sonuç alıp, Belediyelik olması için girişimlerde bulunuruz. Ama öncelikle Nüfusumuzun 5.000’in üzerine çıkartmamız gerekir. Şunu da belirteyim. Köyümüz Beledikten düştüğü tarihte konut sayımız 1.500 civarında iken bugünkü konut sayımız 2.350 civarındadır. İnşallah tamamlanacak olan konutlarımızla ve yerleşecek olan ailelerimizle birlikte nüfusumuzun ciddi oranda artmasını bekliyoruz. Gezin, Elazığımız’ın sembol yerlerinde biri. İlçe olmayı sonuna kadar hak ediyor.”dedi.

BAYANLARIMIZ AİLE BÜTÇELERİNE CİDDİ DESTEK SAĞLIYOR

Projelerin devamı sağlanırsa istihdam seviyesinin artacağını ifade eden Eroğlu,“Köyümüz halkının büyük bir kesimi çeşitli kamu, özel kuruluşlarda çalışmakta. Bir bölümü emekli ama köyümüz OR-KÖY kapsamında olduğu için daha önce Müteahhit ve İş-Kur marifetiyle köyümüz sınırları içerisinde bulunan Hazar Orman işletmesinde köyümüz nüfusuna kayıtlı ve ikametgahı Gezin olan Genellikle Bayan ağırlıklı her evden en az bir kişi en az 8 ay süreyle çalıştırıyor. Bayanlarımız aile bütçelerine ciddi destek sağlıyor. İnşallah bu tarz bu projelerin devamı sağlanırsa, köyümüzün refah seviyesi artarak devam edecektir.”dedi.

ESKİ ÜRETİMİMİZ YOK DENECEK KADAR AZ

Gezin’in eskiye yönelik üretimlerinde azalma meydana geldiğini ifade eden Muhtar Eroğlu,“Gezin'imiz 1960 ile 2000 tarihleri arası bölgemizin yalnız çilek ve fasulyesi ile değil Patatesi ile diğer sebze ve meyvesi ile yörenin gıda ambarı iken, bugün İlaç, Gübre, Mazot ve diğer çiftçilerimizin kullandığı zirai araçların oldukça pahalı olması nedeniyle eski üretimimiz hemen hemen yok denecek kadar azdır. Gezin’in Çileği ile Fasulyesinin markası zaten tescillenmiş bunu tartışmaya gerek yok ama tekrardan üretime dönmemiz için öncellikle yöremize musallat olan domuz belasından kurtulmamız şart. Devletimizin de desteğiyle inşallah bu musibetten bir an önce kurtulursak, geleceğe yönelik güzel planlarımız var.”diye ifade etti.

ALTYAPI KANALİZASYON VE SU ŞEBEKESİ ESKİ

Muhtar Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:“Daha öncede bahsettim köyümüzde yapılan konutlarla birlikte tabi ki sorunlar haliyle ortaya çıkar. Örnek Altyapı Kanalizasyon ve Su şebekesi eski olup şu anda tamamıyla kaldıramaz durumda ve tamamen değişmesi gerekir. Konu ile ilgili İl Özel İdaresi, AFAD ve TOKİ’den destek girişimlerimiz oldu. Bekliyoruz bakalım. Eylül ve Ekim sonu gibi teslim edileceği bildirildi bize. Konutlarımız gerçekten çok güzel oldu. İnşallah huzur için vatandaşlarımız oturacaktır.”dedi.

GEZİN  YATIRIMLARA AÇIK BİR YERDİR

Gezin’in genel sorunları hakkında da bilgiler veren Muhtar Eroğlu,“İtiraf etmeliyim ki Gezin’in Genel sorunları muhtarlık kurumunu aştığı gibi, Turizm de aşıyor. Turizmin gelişmesi için Elazığlı iş adamlarımızı Gezin’de her konuda yatırım yapmaları için desteğe davet ediyorum. Resmi nüfusumuzun göz önünde bulundurularak Gezin’in değerlendirilmemesi yanlış. Şu anda günübirlikçiler ile nüfusumuz 25.000 ile 30.000 binleri buluyor. Yatırım açısında bu kişi sayısı da gayet ciddi bir rakam. Gezin’imiz yatırımlara açık bir yerdir. Şunu da belirteyim. Köyüm yörenin turizm cenneti olmasına rağmen Mahalle aralarındaki cadde ve sokakların büyük bir bölümü hala stabilize yollar mevcut olup, yolların bir an önce Parke Kilit Taşı veya Asfaltlanması gerekmektedir.”dedi.

MUHTARLIK OLARAK KÖYÜMÜZ SINIRLARI İÇERİSİNDEKİ HAZAR GÖLÜ ALANINI TEMİZLEMEKTE OLDUKÇA ZORLANMAKTAYIM

Günü birlikçi tatilcilerin de çevre temizliğine dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden Muhtar Eroğlu,“ Daha önce İlimizin ve yöremizin sembolü olan Hazar Gölümüz’ün Çevre ve Sahil Temizliği İçin İş-Kur vasıtasıyla muhtarlığımız bünyesine 15 geçici eleman verildi.  Daha sonra eleman alımı durduruldu. Ama gerekli temizliğe önem veriyoruz biz.İtiraf etmeliyim ki; Muhtarlık olarak köyümüz sınırları içerisindeki Hazar Gölü alanını temizlemekte oldukça zorlanmaktayım. Ama yine sahilimizin temiz tutulması için şu anda Sigortalı olarak iki eleman çalıştırmaktayız, azami temizliğine önem vermekteyim. Ancak günü birlikçi tatilcilerimizin de çevre temizliğine dikkat etmeleri gerekmektedir. Yol boyu temizliğini gündelikçi, yevmiyeci işçiler ile sağlıyoruz. Ödemelerde bazen Muhtarlık olarak sıkıntı yaşamaktayım. Bu konuda Sayın Valimizden çalıştırdığım elemanların maaşlarının ödenmesi konusunda yardımlarını arz ederim. Yalnız bir defaya mahsus olmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreterimin Sahil temizliği için Hazar Gölü çevresindeki Köylere belli miktarda yardım ettiğini de belirtir kendilerine bu ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.”dedi.

İSTEKLERİMİZİN YERİNE GELMESİ ZOR AMA HEPSİ OLMASA DA KISMEN DESTEK ALIYORUM

Muhtar Eroğlu,“ Pandemi belasının  Dünya ve Ülkemizde yarattığı  olumsuzluklar tabi ki köyümüze de yansımaları oldu. Ama çok şükür sağlık açısından gayet iyiyiz ve köyümüzde tespit edilen herhangi bir vaka bulunmamaktadır uzun süredir. Tüm isteklerimizin yerine gelmesi zor ama hepsi olmasa da kısmen destek alıyorum. Mesela Köyümüzde bir Lisenin yapılması için TOKİ’ye yazılı başvuruda bulundum. Ayrıca köyümüzde yapımına başlanması düşünülen İskan evleri için vekilimiz Metin Bulut beyden büyük destek aldık. Ayrıca Lise yapılması için kendisinden özel istekte bulundum. Bu konuda da yardımcı olursa bölge olarak kendisine ayrıca teşekkür ederiz. Ayrıca TOKİ konutlarının köyümüzde yapımında emeğini inkar etmemek gerekir. Orman İşletmeciliği çalışmalarında ise Zülfü Demirbağ vekilimizin desteklerini gördük. Köyümdeki ormanda çalışan bayan kardeşlerim adına teşekkür ederim.”dedi.

BEKLENTİLERİMİZ ÇOK

Sahil ve Çevre temizliği için sezon boyunca en az 15 elemanın acil olarak Muhtarlığın  bünyesine verilmesi gerektiğini ifade eden Muhtar Eroğlu,“Daha öncede belirttiğim gibi  Kanalizasyon ve su şebekesinin tamamıyla değişmesi, Adres Kayıt Sistemi’nin İçişleri Bakanlığı’nın sistemine alınması, Stabilize yollarımın bir an önce yapılması, İl Özel İdaresi İmar bölümünün Gezin ile ilgili olarak imar  denetimlerini sıkı tutması ve çarpık yapılara müsaade etmemesi, Sahil ve Çevre temizliği için sezon boyunca en az 15 elemanın acil olarak Muhtarlığımız’ın bünyesine verilmesi, var olan spor tesislerimizi İlimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce onarımının yapılarak Gençlerimin hizmetine sunulması, Gezin ve yöre köylerimizin tarımda üretime yönelmesi için çiftçilerimizin desteklenmesi başlıca beklentilerimiz olan konular.Yine hazine arazilerinin 3’ncü kişilere devri söz konusu olursa,bu konunun da takipçisi olacağımızı bilinmesini isterim. Hakimiyet Gazetesi’ne köyümüze gösterdikleri ilgi alakadan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Gezin'e Yatırım Ve Turizm Desteği Gerekiyor
Gezin'e Yatırım Ve Turizm Desteği Gerekiyor
Gezin'e Yatırım Ve Turizm Desteği Gerekiyor
Gezin'e Yatırım Ve Turizm Desteği Gerekiyor
Gezin'e Yatırım Ve Turizm Desteği Gerekiyor