Gezen Gençlik

Ak Parti'nin oylarını almakta en çok zorlandığı kesim gençler. 8 milyona yakın genç kesimin oy vermekte en son tercihleri Ak Parti.

Gezen Gençlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu konu sıklıkla dile getirilse de Ak Parti’nin bu konuda dişe dokunur bir çalışma yapmadığı gibi ilginç ama, gençlerin oylarının kendisine geleceğine dair kanaati var.

Bu gerçeği gören Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  belli ki bir hareket başlatmış ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan’ı Anadolu’ya göndererek tabloyu bizzat görmesini ve bunu raporlaştırmasını istemiş.

Bu kapsamda AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan, 10 Haziran Perşembe günü ilimize gelecek ve önce Elazığ ilçe ve belde gençlik kolları başkanlarıyla saat 10’da 1.5 saatlik bir toplantı yapacak. Gerçekleştireceği protokol ziyaretlerinin ardından öğlen saatlerinde ilimizden ayrılarak Malatya’ya geçecek.

Düşünce güzel ve olması gerektiği gibi. Ancak siyasetin omurgasını oluşturan ve yapılacak seçimlerde yöneldiği tarafa iktidarı kazandırıp, uzaklaştığı tarafa iktidarı uzak kılacak önemli bir kesimle yapılan program, törensel olmaktan öte uzun soluklu ve gençleri dinlemeye ve problemleri görmeye yönelik bir program olmalıydı.

Gençlerin dertleri var, gençlerin sorunları var, gençlerin partilerinin bulunduğu durumdan daha ötelere gitmesi için önerileri var. Bunları dinlemek yerine, genel başkanın salona gelip kendi çalışmalarını anlatıp ardından şehirden ayrılması çok da verimli bir program olmasa gerek.

Anlaşılan o ki Gençlik Kolları Genel Başkanı, hızlı bir Anadolu turu yapacak ve Ankara’ya döndüğünde  de Genel Başkan Erdoğan’a “Anadolu gençliği bizimle” tezini öne çıkartan afaki bir rapor verecek.

Kendi partisine mensup az sayıda bir genç topluluğuyla görüşen, şehirdeki diğer gençlik oluşumları, hatta sokakta karşılaştığı 3-5 gençle görüşüp selam vermeden ilimizden ayrılan Genel başkanın vereceği rapor ne kadar gerçeği, şehri ve gençliği yansıtır ki?

Ak Partinin hızlı ve acil olarak tüm kademleri ile hizmet içi toplantılara ve eğitimlere ihtiyacı var. Yeniden yapılmaya ve onarılmaya ihtiyacı var. Ve bunu büyük bir eksiklik olarak görerek içi yanan ve telafisi için samimiyetle koşturan teşkilat mensuplarının gayretine ihtiyaç var. Hızlandırılmış programlar ve protokol ziyaretlerini gezen gençlik, gönülleri fetheden gençlik olamaz.