Gerekirse Huzur Kaçmalı

Şehre hizmet etme noktasında en önemli kurumlarımız arasında yer alan İl Genel Meclisi, hizmetleri ile değil karşılıklı sataşma, atışma ve polemikleri ile gündeme gelmeye devam ediyor.

Gerekirse Huzur Kaçmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclisin Haziran ayı oturumlarında da gelenek değişmedi ve sesler yükseldi.

Meclis oturumlarında İller Bankasında borçlanma yapılması ile ilgili olarak kabul edilen program değişikliği önergesi görüşüldü. Önerge görüşülürken Meclis üyesi Aytunç Sungurluoğlu’nun söz almasıyla Osman Dilek ve Meclis Başkanı İbrahim Şerbet arasında gerginlik yaşandı. Meclis Üyesi Ertuğrul Kar, yapılan değişikliğin 2022 yılı yatırım programı olmadığını alınan borçla yapılan yatırım programı olduğunu dile getirirken, Meclis üyeleri Mahmut Okçuoğlu ve Turgay Aksoy, bu değişikliklerdeki sorunun il özel idaresi yönetiminden kaynaklandığını belirtti.

Birleşimlerin dilek ve temenniler bölümünde söz alan MHP’li Meclisi üyesi Osman Dilek ile Meclis Başkanı İbrahim Şerbet arasında polemik yaşandı.

Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, MHP’li meclis üyelerini kastederek  meclisin huzurunun kaçırılmaması gerektiğini belirtti Cumhur İttifakına vurgu yaptı. İl Genel Meclisi birleşiminin ardından kameralar karşısına geçen MHP’li Meclis Üyesi Osman Dilek kendisi hakkındaki iddiaları reddetti.

Gördüğümüz ve izlediğimiz şudur ki meclisteki kavga ve gürültünün sebebi hissi değil. Hele hele siyasi hiç değil. Cumhur ittifakı üyesi olmakla birlikte yapılan ya da yapılamayan hizmetlerin, harcanan paraların, iş programını kişilerin mi   yoksa siyasilerin mi belirlediği tartışmalarının hepsinin özünde ve öznesinde Elazığ ve kamu kaynaklarının verimli kullanılması endişesi ve gayesi var.
MHP’li İl Genel Meclisi üyeleri çok şey söylemiyorlar ve sıkıntı çıkarmıyorlar. Söyledikleri ve istedikleri şey olan biten hakkında kendilerine  de bilgi verilmesi ve şeffaf olunması.

Bu düşüncelerle toplantılarda birkaç dilek ve temennide bulunmaları, cumhur ittifakına zarar değil, adımların doğru atılması ve hizmetin eşit, adil ve şeffaf sunulması noktasında Cumhur ittifakına güç verir.

MHP’li meclis üyelerinin her bir eleştirisini, sorusunu ve taleplerini cumhur ittifakına zarar veriyor gerekçesi ile baskılamak ve susturmak, olumsuz sonucunun en çok Ak Parti’ye yansıyacağı bir süreç olur ki buna da hiç kimsenin hakkı ve yetkisi olmamalı.

Gelen talep ve hatta eleştirileri dinleyin, cevaplarını verin, gerekirse yapılan hizmetleri yerinde görülmesini sağlayın ve ikna edin. Ama susturmaya ve bazı tereddütlerini dile getirdiklerinden dolayı da MHP’li meclis üyelerini Cumhur İttifakına ihanetle suçlamayın.

Biliniz ki bir evde dahi muhalefet şarttır ve hatta gereklidir. Kaldı ki burada yapılan muhalefet etmek değil, hizmete destek olma isteği ve arzusudur. Velev ki Başkan Şerbet tarafından huzur bozma olarak nitelendirilsin…