'Gerçekten Endişeliyim'

Kiğı-Karakoçan bölgesinde meydana gelen deprem, bölgede olası daha büyük bir depremin habercisi mi? Deprem uzmanı hemşerimiz Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan depremin 7. şiddetinde bir deprem üretme potansiyelinin olduğunu ifade ediyor ve ekliyor: 'Gerçekten Endişeliyim'

'Gerçekten Endişeliyim'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hem şiddeti hem de merkez üssü konusunda Kandilli ve AFAD’dan farklı farklı açıklamaların geldiği Kiğı-Karakoçan Depreminin ardından açıklama yapan deprem uzmanı hemşerimiz Prof.Dr.Naci Görür, deprem bölgesinin genel karakteri ve depremin oluştuğu fay hattından hareketle önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'nin tecrübeli deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, Kiğı-Karakoçan depreminin ardından “Gerçekten endişeliyim” dedi. 

Bölgede 7'lik deprem beklenebileceğini kaydeden Prof. Dr. Görür, “Oranın şu anda en az 7 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli var” ifadelerini kullandı. 

YİNE FARKLI AÇIKLAMALAR
Hemen her depremde birbirinden farklı açıklamalar yapan Kandilli Rasathanesi ile AFAD, son Bingöl depreminde de şaşırmadı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü depremi; Elazığ’ın Karakoçan ilçesi merkezli ve 5.3 şiddetinde olduğunu açıklarken AFAD, depremi Bingöl Kığı ilçesi merkezli ve 5,2 büyüklüğünde olduğunu açıkladı ve basın yayın organları hangi bilgiyi kamuoyuna duyuracağı konusunda tereddütler yaşadı.

KAMU GÖREVLİLERİ VE SİYASETÇİLER AFAD’I ESAS ALDI 
Yaşanan depremin ardından sosyal medya hesaplarında depremden kaynaklı geçmiş olsun dileklerinil ileten  bakan, vali ve diğer kamu görevlileri ile siyasilerin AFAD’ın verilerini esas aldıkları görüldü.

“ENDİŞELENİYORUM”
Yaşanan depremin ardından Deprem Uzmanı, Yer Bilimci Elazığlı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür, “Yedisu dediğimiz alanda da deprem bekliyoruz, gerçekten ben endişeleniyorum” dedi. 
Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl depreminin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

 Doğu Anadolu Fayı’nın Karlıova’dan başlayıp Adana’ya kadar devam ettiğini,  Kuzey Anadolu Fayı’nın ise Karlıova’dan başlayıp, İstanbul’a kadar devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Naci Görür, şunları söyledi: “Karlıova zonu bu iki fayın kesiştiği yeri ifade eder. Cuma günü meydana gelen 5.3’lük deprem bu zonda meydana gelmekle beraber, Doğu Anadolu fayının üzerinde değildi. Bu faya paralel bir fay üzerinde meydana geldi.”

 

 “EN AZ 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE”
 Bu bölgenin sıkıntılı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Naci Görür, “Bunun nedeni de Doğu Anadolu fayı üzerinde deprem beklediğimiz bir yer var o da Karlıova-Göynük arasında Bingöl kesiminde. Bu alan en son depremi 1876 yılında üretti ve o zaman 7.2 büyüklüğünde bir deprem üretmişti. Ve o bölgenin şu anda en az 7 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli var. Son deprem meydana gelince bu zon içerisinde, aynı bölgede olan depremler birbirlerini tetikleme, birbirlerine stres transfer etmek gibi özellikleri olabilir.” dedi.

 “BÜYÜK DEPREM BEKLİYORUZ”
 Yedisu’da da deprem beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Naci Görür, “Gerçekten ben endişeleniyorum. Yakın bir gelecekte Yedisu fayı üzerinde de deprem olabilir. Dünkü depremin olduğu yerde de bir tarafında sıkıntı var büyük deprem bekliyoruz, bir diğer tarafında da sıkıntı var” dedi.