'Gelecek'ti Gitti!..

Seçime doğru şekillenen ittifaklar arasındaki 6 siyasi partiden oluşan masa hızla dağılmaya başladı.

'Gelecek'ti Gitti!..

Dün Deva Partisi Lideri Ali Babacan'ın seçime kendi logolarıyla gireceklerini söylemelerinin ardından bugün Gelecek Partisi'nden de açıklama geldi.

Duyuruyu yapan Gelecek Partili Cuma İçten, seçime tek katılacaklarını söyleyen ilk partinin Gelecek Partisi olduğunu belirtti.

Partilerinin bu açıklamayı aylar öncesinden yaptığını belirten İçten, sosyal medya hesabından Parti Lideri Ahmet Davutoğlu'nun daha önce yaptığı bir konuşmayı "Gelecek Partisi aylar öncesinde ilk seçimlere tek başına parti logosu ile gireceğini açıklayan ilk partidir." sözleriyle yayınladı.

Önce ya da sonra. Yapılan iki açıklama ve iki partinin kendi logolarıyla seçime girecekleri yönünde açık beyanları var. 

Görünen o ki 6’lı masada günün sonunda sadece CHP, İyi Parti ve varlığı ile etkinliği tartışmalı olan Demokrat Partisi kalacak.

Bilindiği gibi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDA PAR Genel

Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu 14 Nisan’da ziyaret etmişti.

İki Parti’nin masadan kalkması,  Saadet’in de yakın zamanda yapacağı açıklama ile yeni bir ittifaka doğru rotasını çevirmesi de gösteriyor ki üçüncü ittifakın ayak sesleri duyulmaya başlandı.

Bayram sonu durum daha da netleşecek ve belki Muharrem ince ile Mustafa Sarıgül’ü de içine alacak yeni bir ittifak kurulacak. Hayırlı olsun.