Gel de Karamsar Olma!

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında teşkilata 'Size güveniyorum. Karamsar olmayın. rahat olun, biz bu seçimi alacağız. İstanbul'u, Ankara'yı aldılar ne oldu? Ellerine yüzlerine bulaştırdılar' mesajını vermesi teşkilatlarda memnuniyet oluşturup milletvekillerine moral desteği sağlasa da bu açıklamaların, başta ekonomi olmak üzere somut adımlara dönüşmemesi halkımızı karamsarlığa itiyor.

Gel de Karamsar Olma!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi enflasyonun yüzde 73, reel enflasyonun ise yüzde 175’e ulaştığı bir dönemde yetkililerin “karamsar olmayın” açıklamalarının siyasetçilerde belirli bir karşılığı olsa da halkta ne kadar karşılık bulduğu merak konusu oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’da düzenlediği AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşma, teşkilatlara umut olup yüreklerine su serpse de halktaki karşılığı yeni zam ve hayat pahalılığı oldu.

Gel de Karamsar Olma!

TEŞKİLATA SEÇİM MESAJI
AK Parti istişare toplantısında en çok gündeme gelen konular ekonomi ve seçim konusu oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası milletvekilleri kamptan moralleri yüksek şekilde dönmesine rağmen, bu mutluluğun kendi seçim bölgelerine kadar sürdüğü, halka yaptıkları ilk toplantıda karşılarına  ekonomik sorunların çıktığı gözlendi.

50 MİLLETVEKİLİNİ DİNLEDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kamp boyunca 50'ye yakın milletvekiliyle görüştü. Seçim bölgelerinin sorunlarını ileten milletvekillerinin değindiği ortak iki konu ekonomi ve seçimler oldu. 

Ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun düşüş eğilimine girdiğini söyledi.

Gel de Karamsar Olma!

NEBATİ: “ENFLASYONLA BİRLİKTE BÜYÜMEYİ TERCİH ETTİK”
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati toplantıda yaptığı konuşmada, ekonomide sert önlemlerin yerine halkın gelirini arttıracak önlemler aldıklarını kaydetti. 

Nebati, "Dövizi düşürmek için yüksek faiz artışı yapabilirdik. Ama o zaman üretim bundan olumsuz etkilenirdi. Biz bir yol ayrımına gittik. Enflasyonla birlikte büyümeyi tercih ettik. Yoksa enflasyonu düşürmek için çok sert tedbirler alabilirdik. Yüksek faiz artışı yapardık. O zaman üretim dururdu" dedi. 

Kur korumalı TL hesaplarıyla dövizin frenlendiğini vurgulayan Nebati, "Çarklar dönüyor. Büyümeyi tercih ettiğimiz için büyüme rakamları iyi geliyor, büyüme istihdama da olumlu olarak yansıyor. Ama biz dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik gelirlerini arttırıcı düzenlemeler yapıyoruz. Böylece onları enflasyonun karşısında korumaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. 

VEKİLLERİN MORALLERİ YÜKSELMİŞ
Cumhurbaşkanı ile birebir görüşme imkanını yakalayan Milletvekillerinin en çok gündeme getirdiği iki konu seçim ve ekonomiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sebeplerden dolayı 3600 ek gösterge, buğday ve arpada taban fiyatlarıyla ilgili açıklamalarının milletvekillerini rahatlattığı ifade edildi. 

BU müjdeler sebebiyle vekillerin, Kızılcahamam kampından moralleri yüksek şekilde döndüğü ifade ediliyor. Ancak bu moral yüksekliğinin sokaktaki insana yansımadığı, halkın yüksek enflasyon ve diğer zamlara karamsar olduğu görülüyor.

Gel de Karamsar Olma!

MOTİVASYON EĞİTİMİ Mİ?
Ak Parti’nin Kızılcahamam kampının sorunların tespiti ve çözüm yollarının görüşülmesi yanında teşkilatların seçime hazırlık ve motivasyon eğitimi olduğuna dikkat çeken uzmanlar, sorunların çözümsüzlüğü halinde teşkilatlara verilen moral ve motivasyonların da çok önemli olmadığını dile getiriyorlar.