FIRATSIFED Başkanı PROF. DR. Yasemin Açık, Anadolu'nun Liderleri Buluşması'na katıldı

Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu'nun ev sahipliğinde Antalya'da gerçekleştirilen Anadolu'nun Liderleri Buluşması'na katıldı. Açık toplantıda bölgedeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini aktardı.

FIRATSIFED Başkanı PROF. DR. Yasemin Açık, Anadolu'nun Liderleri Buluşması'na katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz ay Anadolu’daki iş insanlarının yeşil dönüşüm konusundaki farkındalığını artırma hedefiyle Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) ve KAS iş birliği, Akbank’ın desteğiyle hayata geçirilen "KOBİ’ler için Yeşil Dönüşüm Projesi”nin Elazığ toplantısına ev sahipliği yapan Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’nun (FIRATSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Antalya’da düzenlenen Anadolu’nun Liderleri Buluşması’na katıldı. TÜRKONFED Bölgesel Yapılanma ve Derinleşme Komisyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Anadolu’nun Liderleri Buluşması’na Türkiye’nin dört bir yanından iş insanları katıldı. İki gün boyunca düzenlenen toplantılarda, bölgelerdeki sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu. 

“DÜNYANIN TÜRKİYE’YE, TÜRKİYE’NİN ANADOLU’YA İHTİYACI VAR”
Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nın açılışında konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Önümüzdeki bir yıl hem iş dünyamız hem de ülkemiz açısından ‘Hayalimizdeki Türkiye’yi inşa etmek için çok önemli. Bu yeni dönemde TÜRKONFED olarak, federasyon başkanlarımızın destekleri sayesinde Anadolu’nun birikimi ile ülkemizin ortak kalkınma hikayesine güç verecek; üyelerimize, paydaşlarımıza ve ülkemize değer yaratmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Çünkü toplumsal refah seviyemizi artırmak istiyorsak, bunun yolu, yerelin ve bölgelerimizin potansiyellerini etkin kullanmaktan geçiyor. Dünyanın Türkiye’ye, Türkiye’nin ise Anadolu’nun bağrında saklı olan kadim üretim ve dayanışma kültürüne her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu günlerden geçiyoruz. Hedefimiz Anadolu’yu kalkınmanın itici gücü yapmak. Bu nedenle yeni dönemde Anadolu’nun sesinin daha çok duyulacağı, yeni bir rota belirledik. Anadolu’nun kalkınma dinamiklerini, Anadolu iş insanının rekabetçilik gücünü, yönetim kurulumuz, federasyonlarımız, derneklerimiz ile ortak akıl ve ortak bir vizyon çerçevesinde Türkiye Hayalimize ulaşacak politika ve aksiyona dönüştüreceğiz” dedi.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK: “BÖLGEMİZDEKİ GELİŞMELERİ AKTARDIK”
Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan FIRATSİFED’i temsilen katıldığı Anadolu’nun Liderleri Buluşması’nda çok verimli iki gün geçirdiklerini anlatan Prof. Dr. Yasemin Açık, “ Çatısı altında 30 federasyon ve 286 dernek üzerinden 50 bini aşkın şirketin bulunduğu TÜRKONFED’in “Anadolu’nun Liderleri Buluşması”, iki yıldır pandemi nedeniyle biraraya gelemeyen iş dünyası için çok önemli bir buluşma platformu oldu. Üye tabanı ile enerji dışındaki toplam dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlayan TÜRKONFED’in üyeleri ile bir arada olmanın bölgemiz ve ülkemiz adına değerlendirmelerde bulunmanın bizim açımızdan önemli kazanımları oldu. FIRATSİFED olarak biz de bölgemizdeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini aktardık” diye konuştu.