Fırat Üniversitesinde Ar-Ge, İnovasyon ve Yeni Nesil Maker Merkezi Kuruluyor

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmesine karar verilen Fırat Üniversitesi'nin başvuru sahibi olduğu 'Fırat'ın Çocukları İçin Teknoloji Yetkinlik Merkezi' Projesi hayata geçiyor.

Fırat Üniversitesinde Ar-Ge, İnovasyon ve Yeni Nesil Maker Merkezi Kuruluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Prof. Dr. Zülfü Genç ile Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ Koordinatörü Mustafa Selim Özatay, Fırat Teknokent yanında bulunan alanda oluşturulan çalışmaları tamamlanmak üzere olan Ar-Ge, İnovasyon ve Yeni Nesil Maker merkezini ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldılar.

Bu projenin amacı dezavantajlı gençler, girişimciler ve öğrenciler (Fırat’ın Çocukları) için Fırat Teknokent yerleşkesinde bir Ar-Ge, İnovasyon ve Yeni Nesil Maker merkezinin kurulumu ve bölge ihtiyaçlarına göre modellenmesidir. 

Merkezde Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri, Otonom Robotlar, CAD/CAM Destekli Modelleme gibi üst düzey Endüstri 4.0 eğitimleri alan faydalanıcıların beceri uyumluluğunu geliştirme ve insana yakışır geleceğin işleri kapsamında istihdam edilebilirliği artırmak hedeflenmektedir. Proje kapsamındaki bütün eğitim ve ürün geliştirme süreçleri, hedefler ve kriterler alan uzmanı akademisyenler tarafından belirlenecektir.