Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan TÜBİTAK Teşvik Ödülüne Layık Görüldü

TÜBİTAK'ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği 'TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri' 2021 yılı değerlendirme çalışmaları sonuçlandı.

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan TÜBİTAK Teşvik Ödülüne Layık Görüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılında 3 Bilim Ödülü ve 14 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından ödül tevcih edilen bilim insanları listesinde Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Özcan da yer aldı. 

Prof. Dr. Burcu Özcan, “Enerji ve çevre ekonomisi araştırma sahalarında yer alan ‘ekonomik büyüme/kalkınma ve enerji üretimi/tüketimi ilişkisi’ ile ‘ekonomik kalkınma ve çevresel refah ilişkisi ’ne yönelik konulardaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle Teşvik Ödülüne layık görüldü.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, başarısı nedeniyle Prof. Dr. Burcu Özcan'ı tebrik ederek, "Üniversitemizden Prof. Dr. Burcu Özcan, “Enerji ve Çevre Ekonomisi Araştırma” alanı konulardaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü almaya hak kazanmıştır. Hocamızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.