Fırat Üniversitesi'nden TÜBİTAK 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı Başarısı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı 2021 yılı başvuru sonuçları açıklandı. Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi Konsey Üyesi ve TÜBİTAK 2019 Bilim Ödülü Sahibi Prof. Dr. Kazım Şahin TÜBİTAK 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında desteklenen araştırmacılar arasında yer aldı.

Fırat Üniversitesi'nden TÜBİTAK 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı Başarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında bilimin ve teknolojinin her alanında ülkemiz açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeler sağlamaya yönelik hedefler içeren, alanında önemli boşlukları giderebilme ve araştırmacılara yeni bir bakış açısı kazandırabilme fırsatı sunan, önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyeli olan projelere ve bu projeleri gerçekleştirecek olan yurtiçindeki bilim insanlarına destek veriliyor.

BİDEB 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı 2021 yılı çağrısı için bilimsel değerlendirmeye alınan 113 kişiden 31’inin desteklenmesi uygun görüldü. Türkiye’de desteklenmesi uygun görülen 31 bilim insanından biri Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “BİDEB 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı 2021 yılı çağrısında desteklenmeye hak kazanan Prof. Dr. Kazım Şahin hocamızı yürekten tebrik ediyor, başarıları çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.