Fırat Üniversitesi'nde Gazeteciler Gününe Özel 'Harput Müziği' Konseri Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Elazığ'daki gazetecileri unutmayarak '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla 'Harput Müziği' konseri düzenledi. Gerçekleştirilen konser dinleyicilerden tam not aldı. 

Fırat Üniversitesi'nde Gazeteciler Gününe Özel 'Harput Müziği' Konseri Düzenlendi

Elazığ’daki gazeteciler onuruna Fırat Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nün organizasyonuyla Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Harput Müziği konseri düzenlendi. 

Fırat Üniversitesi tarihinde ilk defa gazeteciler onuruna gerçekleştirilen etkinliğe; Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Vali Yardımcısı Hasan Ali Kurt, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Yıldız, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Fırat Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sinan Akpınar, FÜH Başhekimi Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Fakülte Dekanları, MYO VE Yüksekokul müdürleri, Elazığ’daki medya cemiyetleri ve derneklerinin temsilcileri ile gazeteciler ve aileleri katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Gazetecilerimiz onuruna bir etkinlik düzenlemek istedik. Özellikle bu etkinliğin Harput müziği içermesini istedik ki bu önemli kültürel değerlerimizi unutmayalım ve nesilden nesile aktarabilelim. Harput müziğine elimizden geldiği kadarıyla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 

Elazığ’da medyanın köklü bir geçmişe sahip olduğunu da belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, medyanın tarihsel gelişmi hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Göktaş, gazetecilerin Elazığ’ın ve üniversitenin başta tanıtımı olmak üzere kalkınmasına destek verdiğini söyleyerek, “Oldukça önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Bizim kapılarımız sizlere sonuna kadar açık. Şehrimize ve üniversitemize destek sağlayan tüm gazetecilerimize teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nünü kutluyorum” dedi. 

Daha sonra Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinden ve öğrencilerinden oluşan koro sahne aldı. Harput müziğinden bir birinden güzel eserler gazeteciler için seslendirildi. Basın mensuplarından tam not alan konser yoğun alkış topladı. 

Program sonunda Fırat Üniversitesi Rektrörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Devlet Konservatuarı nezdinde konseri hazırlayan Öğr. Gör. Ahmet Yüce, Öğr. Gör. Ahmet Tevfik Yucasu ve Öğr. Gör. Mahmut Bolkar Öztekin’e çiçek takdim etti. 
Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti tarafından da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü unutmayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’a çiçek takdiminde bulunuldu.