Fırat Hedef Büyüttü

Prof.Dr. Fahrettin Göktaş'ın Rektör olmasının ardından her alanda önemli akademik başarılara imza atan Fırat Üniversitesi, ülkemizin teknolojik gelişmesinde imzası bulunan TEKNOFEST ile akademik paydaş oldu.

Fırat Hedef Büyüttü

Fırat Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın göreve gelmesiyle birlikte elde ettiği başarılara önemli bir başlık daha açarak TEKNOFEST’in akademik paydaşı oldu.

Göreve atandığı ilk andan itibaren yenilikçi ve inovatif bakış açısıyla Fırat Üniversite’nin kısa süre içerisinde büyük başarılara imza atmasını sağlayan Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın göreve başladığı 14 Ağustos 2020 tarihinden bugüne; Fırat Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası kuruluşların yayımladığı raporlarda başarı sırası her geçen gün yükseldi, sosyal ve akademik yarışmalarda önemli başarılar elde edildi, Kesikköprü Yerleşkesi’nin adı ‘Harput’ olarak değiştirildi ve 2. Üniversite için stratejik adımlar atıldı, üniversite tarihinde ilk kez bir patent ticarileşti, Fırat Üniversitesi’nin 4 lisans Programına Avrupa vizesi çıktı, Fırat Üniversitesi araştırma üniversitesi seçildi ve tüm bunların yanında düzenlenen sosyal etkinliklerin sayısı artırılarak Elazığ’ın tanıtımına önemli katkılar sağlandı. Bu başarıların ardından Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yılın rektörü seçildi. 

Haber

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın öncülüğünde başarılı çalışmalarını sürdüren Fırat Üniversitesi bunlara bir yenisini daha ekleyerek hedef büyüttü ve TEKNOFEST’İN akademik paydaşı oldu.

Haber

FIRAT’IN SIRALAMASI YÜKSELİYOR!
Akademik başarıları ve Türkiye ile Dünya sıralamasındaki yeriyle adından sıkça söz ettiren Fırat Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş döneminde sıralamasını yükseltmeye devam etti. Yılda iki kez yayınlanan “Ranking Web of Universities” sıralamasının Temmuz ayında yayınlanan son listesinde 207 Türk yükseköğretim kurumu arasında 21. sırada 31 bin yükseköğretim kurumunun bulunduğu dünya üniversiteleri sıralamasında ise bin 320. sırada yer aldı.

Aynı zamanda 179 üniversitenin yer aldığı 2021-2022 URAP Türkiye sıralamasında Fırat Üniversitesi geçtiğimiz yıla oranla başarı sırasını yükselterek 22’inci sıraya; 121 devlet üniversitesi arasında da 19’uncu sıraya yerleşti. 

Haber

YARIŞMALARA FIRAT ÜNİVERSİTESİ DAMGASI
Fırat Üniversitesi öğrencileri, mezunları ve akademisyenlerinin yer aldığı takımlar TEKNOFEST 2021’de önemli başarılar elde etti. 2021 yılında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST’e çeşitli alanlarda finallere kalan projeler yapılan değerlendirmeler sonucunda ödül almaya hak kazandılar.

Ülkemizin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı olan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’na (ISIF 2020) katılan Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri yaptıkları buluşlarla 1 Altın,1 Gümüş ve 2 Bronz madalya kazandı.

Fırat Üniversitesi Teknoloji Ar-Ge ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu 2021 BP Gelişim Seninle Sosyal Projeler Yarışmasında  Gelecek Nesillere Su Bilinci Kazandırma Projesi ile elementleri geçerek hibe alan 9 öğrenci topluluğundan biri oldu.

Haber

“HARPUT YERLEŞKESİ” 
Fırat Üniversitesi’ne yıllar önce tahsis edilen fakat uzun yıllar hiçbir çivi çakılmayan, elden gitme ihtimali belirince de yanlış bir kararla veterinerlik ya da farklı bir bölüm yerine İletişim Fakültesi inşa edilen, her defasında başta kamu kurumları olmak üzere özel yatırımcıların iştahını kabartan Kesik Köprü Yerleşkesi’nin adı Fırat Üniversitesi Senatosu tarafından “Harput Yerleşkesi” olarak değiştirildi.  Birçok yönüyle akıllıca alınan bu kararla arazinin daha güçlü ve resmi olarak üniversitenin mülkiyeti olduğu vurgusu yapıldı. Alınan bu kararla 2. Üniversite’nin zemini hazırlandı.

TARİHİ BAŞARI
Fırat Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ali Rişvanlı ve Dr. Öğretim Üyesi Burak Tanyeri tarafından hazırlanan “Elektirikli Teat Depping” isimli patent ticarileşti ve Üniversite tarihinde ilk kez bir patent ticarileşmiş oldu.

4 LİSANS PROGRAMINA AVRUPA VİZESİ
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu tarafından Fırat Üniversitesi'nin de aralarında olduğu 39 üniversitedeki 129 lisans programının yeterlilikleri Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) veri tabanına yerleştirildi. Bu kapsamda Fırat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ile Tıp Fakültesi Diplomaları TYÇ ve AYÇ logosunu kullanabilme başarısı gösterdi.

“FIRAT, ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ SEÇİLDİ”
Her geçen yıl başarı sıralamasını yükselten ve dünyanın saygın üniversiteleri arasında olma yolunda hızla ilerleyen Fırat Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın önemli girişimleri sonucunda oldukça önemli bir başarıya daha imza atarak YÖK tarafından Türkiye'nin en iyi üniversitelerinin yer aldığı 'Araştırma Üniversitesi' seçildi.

Haber

SOSYAL FAALİYETLER ARTTI
Fırat Üniversitesi’nin gerek kampüs içi gerek de Elazığ’ın önemli turizm noktalarında yaptığı etkinliklerle Elazığ’ın tanıtımına önemli katkılar sağlandı. Harput, Baskil Kanyonlar Bölgesi, Hazar Baba Kayak Merkezi gibi yerlere yapılan seyahat ve sosyal etkinliklerle öğrenciler Fıratlı olmanın ayrıcalığını Rektör Prof. Dr. Göktaş döneminde doyasıya yaşamaya başladı.

YILIN REKTÖRÜ PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ
Göreve geldiği andan itibaren gösterdiği başarıyla adından söz ettiren Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, bu yıl ikincisi düzenlenen “Avrupa Ödülleri” töreninde yılın en iyi rektörü seçildi. Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ödülünü İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen törende aldı.

ÖNEMLİ BİR BAŞARI DAHA
Fırat Üniversitesi, Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) akademik paydaşı oldu. Bu başarıyla hedef yükselttiğini kanıtlayan Fırat Üniversitesi, aynı zamanda tüm dünyanın ve Türkiye’nin en önemli teknoloji etkinlikleri arasında gösterilen TEKNOFEST ile akademik paydaş oldu. Bu sayede hem Fırat Üniversitesi öğrencileri, mezunları, öğretim elemanları ile Türkiye’nin teknoloji hamlesi içerisinde yer alarak katkı sağlayacak hem de önemli bir tecrübe ve bilgi birikimini elde etmiş olacak.