Fikstür çekimi yarın

Yeni sezonda TFF 3. Lig'de mücadele edecek olan temsilcilerimiz Elazığspor ile Elazığ Karakoçan'ın fikstürleri yarın netlik kazanacak

Fikstür çekimi yarın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Yeni sezonda TFF 3. Lig 1. Grup’ta yer alacak olan Elazığspor ile TFF 3. Lig 2. Grup temsilcimiz Elazığ Karakoçan’ın fikstürü yarın çekilecek. 28 Temmuz Çarşamba günü Ankara JR Marriot Otel’de gerçekleşecek olan fikstür çekimine Elazığ Karakoçan FK’dan katılım sağlanması beklenirken, Elazığspor’dan ise kimsenin katılmaması bekleniyor.

GRUPLAR VE RAKİPLERİMİZ
Elazığspor ve Elazığ Karakoçan’ın grupları şöyle;
1. Grup: 1954 Kelkit Belediyespor, Arnavutköy Bld. Gençlik, Artvin Hopaspor, Batman Petrolspor, Belediye Kütahyaspor, Bergama Belediyespor, Bursa Yıldırımspor, Çatalcaspor, ELAZIĞSPOR, Erbaaspor, Fatsa Belediyespor, Hendekspor, Kahta 02 Spor, Karaman Belediyespor, Mamak FK, Nevşehir Bld., Osmaniyespor, Sancaktepe FK
2. Grup: 52 Orduspor, 68 Aksaray Bld., 76 Iğdır Bld., Alanya Kestelspor, Altındağspor, Bayrampaşa, Çarşambaspor, Darıca GB, Düzcespor, ELAZIĞ KARAKOÇAN FK, Hacettepe, Halide Edip Adıvarspor, İskenderunspor, Kızılcabölükspor, Kuşadasıspor, Malatya Yeşilyurt Bld., Siirt İl Özel İdare, Şile Yıldızspor, Yomraspor.

55 TAKIM
TFF 3. Lig, Türkiye’nin en alt profesyonel futbol ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir.  TFF 3. Lig, bir önceki sezonun sonunda Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonucunda TFF 3. Lig'e yükselen 4 takım, TFF 2. Ligden düşen 6 takım ve TFF 3. Lig’de kalan 45 takımın katılımı ile toplam 55 takımdan oluşur. Lig’e katılacak olan kulüpler, “TFF 3. Lig Katılım Formu” nu süresi içerisinde TFF’ye göndermek zorundadırlar. Söz konusu formları TFF’ ye göndermeyen, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar. Kulüpler, sezon başında TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tescil ve aidat ücretlerini ödemek zorundadırlar.

12 TAKIM BAL’A DÜŞECEK
TFF 3. Lig 18 takımlı 2 ve 19 takımlı 1 grup olmak üzere toplam 3 grupta çift devreli lig usulüne göre oynanır. TFF 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda, 18 takımlı gruplarda ligi 15, 16., 17. ve 18. sırada bitiren takımlar ile 19 takımlı grupta ligi 16, 17., 18. ve 19. sırada bitiren takımlar olmak üzere toplam 12 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşer. TFF 3. Lig'de çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 2. Lig’e yükselirler. Bu müsabakalar sonunda gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak takımları oluştururlar. Play-Off’larda, her grupta grubunu 2. sırada bitiren takım 5. sırada bitiren takımla, 3. sırada bitiren takım ise 4. sırada bitiren takım ile çift maç eleme usulüne göre yarı final müsabakaları oynarlar. İlk müsabakalar 4. ve 5. takımların sahasında oynanır. Bu maddenin 4. fıkrasında belirtilen müsabakalarda kazanan takımlar, tek maç eleme usulüne göre final müsabakası oynarlar. Her grupta ayrı ayrı oynanan final müsabakaları sonunda kazanan takımlar (toplam 3 takım) TFF 2. Lige yükselir.

5 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ
Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir.
Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda uzatma devreleri oynanması halinde, takımlar uzatma devrelerinde ilave 1 oyuncu (Oyuncu değişiklik hakkının tamamının kullanılmış olup olmadığına bakılmaksızın) değişikliği yapabilirler.