Fevkaladenin Fevkinde

AK Parti kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücretin 4 bin liranın üzerinde olacağı konusunda kesin ve kararlı olduğu ifade ediliyormuş.

Fevkaladenin Fevkinde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bunun delili ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asgari ücret zammına ilişkin "Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış olacak" ifadelerini kullanması.

Daha önce parti kulislerinde asgari ücretin "3 bin 500-3 bin 700 TL" civarında olacağı konuşulurken, şimdi "Asgari ücret net 4 bin TL'nin üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız artan döviz kurları karşısında çalışanı ezdirmeyecek. Kesin kararlı" yorumları yapılıyormuş.

Şimdi varsayalım ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle asgari ücrete bugüne kadar görülmemiş fevkaladenin fevkinde bir artış yapıldı ve asgari ücret 4 bin TL oldu.

Otuz gün için 4 bin TL.  Kira, doğalgaz, elektik, su ve mutfak için 4 bin TL. Öğrenim gören 3 çocuk için 4 bin TL. Ulaşım, varsa araç yakıtı, bakım gideri ve sigorta, vergi trafik cezaları ve 4 bin TL.
Kıyafet, ayakkabı, evin diğer giderleri ve diğer kalemler…

Bugünkü şartlarda 4 bin değil 14’te olsa uçup gidiyor ne yazık ki.

Asgari ücretin 4 bin olması çalışanlar için bir sorun olduğu kadar işverenler ve en çok da vatandaşlar olarak bizler için de sorun. Çünkü geçmiş yıllardaki örneklerden de görüldüğü gibi asgari ücrette yaşanacak artış, önce maliyetlere yansıyor ve her şeyde zam olarak bize dönüyor. Daha acısı ise bu fiyatlarda işçi çalıştırınca zarar eden firmalar zorunlu küçülmeye gidiyor ve elaman çıkartabiliyor.

Anlayacağız asgari ücretin miktarı sadece bu maaşla çalışanları değil tüm ülkeyi etkiliyor.

Tek dileğimiz, yetkililer fevkaladenin fevkinde bir gayret ve programla şu ekonomik sıkıntıların son bulacağı ve enflasyonun normale döneceği günlere kavuşmak.