Eylülde Başlıyoruz…

Vaka sayılarının hızla tırmanışa geçmesine ve önümüzdeki yılda da uzaktan eğitimin tartışılmaya başlamasına karşın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 6 Eylül'de açılmasında kararlı.

Eylülde Başlıyoruz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm dünyada etkili olan ve normalleşme sürecinden sonra tekrar yükselişe geçen koronavirüs nedeniyle ülkemizde yaklaşık bir buçuk yıldır eğitim yeteri kadar yapılamamış ve öğrenciler okulları ile buluşamamıştı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz gün,“Okulların 6 Eylül'de açılması bizler için son derece önemli. Öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin sabrı konusunda müteşekkiriz. Okulları açmak noktasında çok kararlıyız” ifadelerinin ardından 81 il müdürlüklerinde çalışmaların başladığı ifade ediliyor. 

ZİYA SELÇUK, ELAZIĞ DAHİL BÜTÜN İL MÜDÜRLERİ İLE GÖRÜŞTÜ 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullardaki yeni eğitim öğretim yılının hazırlıklarını değerlendirmek üzere 81 ilin milli eğitim müdürüyle toplantı yaptı. 

Video konferansla gerçekleştirilen toplantıda, “Okulum Temiz Belgesi” standartlarıyla ilgili denetim süreçleri ele alındı.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yürütülen “Okulum Temiz Belgesi” standartlarıyla ilgili denetim sürecinin birinci yılının dolmasını beklemeden başladığını belirten Bakan Selçuk, “Geçen yıl resmî okul ve kurumlarımızın tamamına yakını standartlarını sağlayarak belgelerini almıştı. Bu yıl 4 bin 540 denetçi arkadaşımız ile birlikte tüm okullarımızın koşullarını büyük bir titizlikle izleyip değerlendiriyoruz. Şu ana kadar 51 bin okulumuzun 20 bine yakını belgesini yeniledi ve diğer okullarımızda da çalışmalar büyük bir titizlikle sürüyor. Sürecin koordinasyonunda gösterdiğiniz hassasiyet ve çaba için teşekkür ediyorum. 6 Eylül’de yeni eğitim öğretim yılı için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÇOK KARARLIYIZ”
Bakan Selçuk, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorunlarını cevapladı. Okulların açılması için belirlenen tarihin vaka sayılarının artışından dolayı ileri bir tarihe alınıp alınmayacağı sorusu üzerine Bakan Selçuk, şunları kaydetti: “Biz okullarımızda şu an ne yapılması gerekiyorsa temizlik anlamında ve diğer hazırlıklar anlamında son hızla yürütüyoruz. Dün 81 il müdürümüzle bir toplantı yaptık ve hangi ilimizin, hangi ilçemizin ne tür bir eksikliği var olup olmadığını, bunların belirlenmesi ve okulun temiz belgesinin yenilenmesi sürecinin hızlandırılması noktasında bir görüş alışverişinde bulunduk. Gördüm ki gerçekten bir problem yok. Son derece etkili ve heyecanlı bir biçimde bu çalışmalar sürüyor. Okulların 6 Eylül’de açılması bizim için son derece önemli. Çocuklarımızın, velilerimizin, öğretmenlerimizin sabrı konusunda gerçekten müteşekkiriz. Okulları açmak noktasında tüm toplumumuzun katkısını bekliyoruz. Biz hazırız ve toplumun sağduyusunun, desteğinin bu konuda hayati bir önem taşıdığının tekrar tekrar vurgusunu yapmak istiyorum. Okulları açmak noktasında çok kararlıyız.” dedi. 

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimi açıklandı. Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı başlayacak.

Okullarda birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

ARA TATİL NE ZAMAN?
Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?
Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlama amacıyla gerekli rehberlik çalışmaları yapılacak.Kovid-19 kapsamında alınması gereken önlem ve tedbirler doğrultusunda öğrenci, öğretmen ve veliler bilgilendirilecek.

2021-2022 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA HAZIRIZ
Konu ile ilgili olarak Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Elazığ Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk,“İlimizde 2020/2021 Eğitim-Öğretim Yılında ‘Okulum Temiz’ Belgelendirme işlemleri Bakanlığımızın ilgili yazıları doğrultusunda planlamalar yapılarak 11 denetici tarafından ilimizdeki tüm okullarda denetimler yapılarak okulum temiz belgesi almaya hak kazanan kurumlara belgeleri düzenlenerek verilmiştir. İlimiz genelinde eğitim öğretim hizmeti veren 440 resmi okulumuzun tamamı “Okulum Temiz” belgesi alarak 2021-2022 eğitim öğretim yılına hazır duruma getirilmiştir.” dedi.

DENETİMLER BAŞLADI
Okulum Temiz Belge Yenileme Güncelleme işlemlerinin yapıldığını ifade eden Gürtürk,“Elazığ’da hızlı bir şekilde başlatılan ve tüm okullarımızın katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlanan süreç nedeni ile denetim ekiplerimiz bakanlığımızca Başarı Belgesi ile ödüllendirilmiştir. Bakanlığımızın 11.06.2021 tarih, E-24301423-60.02-26368844 sayı ve Okulum Temiz Belge Yenileme konulu yazıları doğrultusunda Müdürlüğümüz ilimizde bulunan tüm eğitim kurumlarına 30.06.2021 tarih ve 27394855 sayılı yazı ile Okulum Temiz Belge Yenileme Güncelleme işlemleri yapılmıştır.
 Güncellemelerin, Buna göre;
1)  Okul ve kurumlarda "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu" şartlarına uygun olarak hazırlanan dokümanlarda gerekli güncellemelerin ve öz değerlendirmelerin yapılması istenilerek 27.07.2021 tarihinden itibaren tetkik denetimleri planlanarak yapılmasına başlanmıştır.
2)  2021-2022 eğitim öğretim yılı için "Belge Yenileme" tetkiklerinin yeni eğitim öğretim yılı başlamadan tamamlanması hedeflenmektedir.” dedi.