Evsen: 'Mağduriyetimiz Giderilsin'

Abdullahpaşa Mahallesi esnafları, depremde kaybettikleri dükkanlarının akıbetinin hala belli olmadığını söyleyerek, yetkililere seslendi. Abdullahpaşa Mahallesi esnafları, depremde kaybettikleri dükkanlarının akıbetinin hala belli olmadığını söyleyerek, yetkililere seslendi.

Evsen: 'Mağduriyetimiz Giderilsin'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2020 depreminde dükkanlarını kaybeden esnaflar ve mahalle sakinleri, bir araya gelerek, seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı.

Toplanan grup adına konuşan Abdullahpaşa Mahallesi esnaflarından Ferhat Evsen, bir an önce evlerinin ve dükkanlarının teslim edilmesini istedi. Mahalle sakinleri, girişimlerinden bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler.

Ferhat Evsen yaptığı açıklamada şunları ifade etti,"24 Ocak depreminden bugüne kadar Elazığ ilimiz Cumhuriyet tarihinde en fazla desteği ve yatırımı aldığı dönemi yaşıyoruz.Devletimiz tüm imkanları ile vatandaşımızın yanındaydı. Yanlız o süreçten bu sürece bu maddi yatırımın halk nezdinde nasıl bir kayıp olacağını belirtselerdi ancak böyle projeler ile anlatılabilir di.Ben iş yeri sahibiyim.2000 yılından beridir de işletmem var. Deprem de iş yerimiz riskli alan dışındaydı, yetkililerimiz geldi orayı da riskli alan alalım, 72 tane esnaf olarak bağımsız tek katlı riskli alanları modern bir şekilde yapalım dediler."dedi.

Evsen sözlerine şöyle devam etti:"Yaklaşık 2 yıldır dükkanlarımızın akıbetini bilmiyoruz.Yapılacak dükkanlarımızın yerinde zeminin depreme dayanıklı olmadığını belirtiyorlar fakat tek katlı ticari yerleri yıkıp,yerine 6 katlı dikey mimari apartman diktiler.O zaman depreme dayanıklı değilse yerlerimize niye binaları yaptılar.Bizleri sahipsiz bırakmanın anlamı neydi."dedi.

Ferhat Evsen, "O günden bugüne esnaflarımız hangi dükkan kimin,metrekare sorunu ile uğraşıyor.Bu esnafların hangisi küçük dükkanlarında çalışabilir.Maddi kayıpların ve ödemelerin ertelenmesini istiyoruz.Herkes bireysel sorunlarını anlattığı için kimse sorunlar ile ilgilenmiyor.Mağduriyetler giderilsin.İş yerlerimizi ve evlerin teslim edilmesini istiyoruz.Mahallemiz Köy Kent oldu."diye ifade etti.

,