ETSO Aksiyon, Siyaset Temkin Tarafında

İlimiz Maden ilçesinde bulunan zengin maden yataklarının Elazığlı iş insanları, firmaları ve Elazığ Girişim Gurubu tarafından işletilmesi amacıyla 'aksiyon alan' ETSO'ya karşılık, bu oluşuma tam destek vermekle birlikte, ihale neticesinde farklı bir sonuç çıkma ihtimalini göz ardı etmeyen tecrübeli milletvekillerimiz, boşa düşmeme adına 'temkin almak' ve ihalenin şeffaf yapılacağına ve yarışmanın firmalar arasında geçeceğine ve en yüksek teklifi veren firmanın işletme hakkının alacağına dair açıklamalar yaptılar.

ETSO Aksiyon, Siyaset Temkin Tarafında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aslında iki taraf da haklı. ETSO’nun böyle bir çalışma ve oluşum başlatmasına ilk günden beri destek veren ve bunun başarıya ulaşması için Ak Parti Milletvekilimiz Metin Bulut başta olmak üzere diğer milletvekillerimiz de samimi bir gayret ortaya koydular.

Elazığ Girişim Grubu’nun ihaleye daha güçlü hazırlanması amacıyla ihtiyaç duyulan süre, ihalenin 4 Nisana ertelenmesi ile sağlandı ve ETSO Başkanı Asilhan Arslan,  bu gelişmeden memnuniyetini, milletvekillerine teşekkürle birlikte ifade etti.

Milletvekillerimiz Zülfü Demirbağ ile Sermin Balık da Enerji Bakanı Fatih Dönmez’le görüşmeler yaparak ihale şartnamesinde firmalar arasındaki yarışmayı bazı firmalar lehine destekleyen maddelerin kaldırılması ya da değiştirtilmesini talep ettiler. Bu talep nasıl karşılık bulacak bilemiyoruz ama gördüğümüz şu ki hem ekonomi hem de siyasi çevreler bu konuda örnek bir kenetlenme yaşıyorlar.

Tüm bu çaba ve gayretlere rağmen sonuçta bir ihale yapılacak. Her ihale, çok sayıda yarışan olmakla birlikte sadece bir firmanın galip çıktığı bir müsabaka gibi. İhalenin doğasından olan bir yarış gerçekleştirilecek sonuçta bir firma ipi göğüsleyecek.

Bu firmanın Elazığlı güçlü şirketlerinin de destek verdiği Elazığ Girişim Grubunun almasını tüm şehir halkından daha çok milletvekilleri ister. Çünkü bu gerçekleştirdiği zaman şehirde ciddi bir olumlu rüzgâr eser ve bundan da en çok siyaset yararlanır.

Bu gerçeklere rağmen madalyonun bir diğer yüzü de var ki o da ihalenin farklı bir firma tarafından alınması.  Bu ihtimali gören siyasileri, yayınladıkları ikinci ortak bildiride ihalenin ilimiz oluşumunun almasını istediklerini ancak, yasa ve mevzuat gereği şeffaf olarak yapılacak ihaleden farklı bir sonuç çıkması ihtimalinde de tek amaçlarının ihaleyi alan firmanın tesislerini ilimizde yapması ve bundan Elazığ’ın olumlu yönde etkilenmesi yönünde çalışmalar yapılacağını dile getirdiler.

Siyaset kurumu, olası olumsuzlukları öngörerek ve kamuoyunda büyük bir beklenti oluşturup sonrasında da hayal kırıklığı yaşamama adına böyle bir açıklama yapmasını kendi cephelerinden doğru buluyoruz. Zira bu konuda her ne kadar kendi üzerlerine düşen görevleri yapmış olsalar da sonuçta bir ihale yapılacak ve kimin galip çıkacağı kimin eleneceği belli olmayan bir süreç yaşanacak.

İhale, bizde kalırsa nurun ala nur… Kalmazsa da mevcut haliyle şehre en çok ekonomik katkı sağlayacak sistemi zorlamak gibi bir misyon üstlenecek Elazığ’ın tüm kurumlarıyla böyle bir birliktelik ve dayanışma örneği göstermesi, gelecek adına bizleri umutlandırmıştır.

Nefesimizi Elazığ için tuttuk, dualarımıza da öteden beri devletinin yanında, emrinde olan  fakat bunun karşılığını yeterince göremeyen hemşerilerimizi kattık.  İnşallah Nisan yağmurlarının bereketi gibi 5 Nisan, şehre bereket getirir ve makûs talihimiz tersine döner.