Espri Yapmış!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023 yılında yapılacak olsa da özellikle Millet İttifakı'nın adayının kim olacağı konusu siyasi gündemdeki yerini koruyor.

Espri Yapmış!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önceleri çok arzu ve istekli görülmese de  son zamanlarda  aday olmaya yakın duran Kemal Kılıçdaroğlu yanında, Meral Akşener, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Yüksel Büyükerşen gibi isimlerin konuşulduğu bir dönemde CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, öyle bir konuşma yaptı ki, Millet İttifakı'nın aslında nasıl bir  oluşum olduğunu açıkça ifşa etti.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını tarif eden CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının uluslararası karar vericilerin işaret edeceği aday" olacağı ifadesinin tepki çekmesi üzerine  CNN TÜRK'te “Ne Oluyor” programına telefonla bağlandı ve Millet İttifakı adayını uluslararası karar vericilerin belirleyeceği ifadesiyle "espri yaptığını" söyleyerek kendini savundu.

Özrü kabahatinden büyük bir durum bu. Sen kalkıp Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı adayını belirlerken uluslararası karar vericileri işaret edeceksin, ardından da böylesine milli ve halk iradesinin en önde ve her şeyin üstünde  olması gereken bir konuda espri yaptım diyeceksin.

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, aslında, Millet İttifakı'nın içindekini dışa yansıtmakla kalmamış, 15 Temmuz'da takındıkları tavırlarla kimlerden emir ve talimat aldıklarını teşhir etmiş ve demiş ki, “Bakmayın bizim adımızın Millet İttifakı olduğuna, bizde milletin sadece adı var. Bizde kararları, uluslararası ağa babalarımız verir. Biz sadece emir eriyiz. Aldığımız emir, Erdoğan’ı devirin bizden ne isterseniz isteyin emridir.”

Erdoğan’ı halkın oyları ile deviremeyeceğini çok iyi bilen o uluslararası karar vericiler, bunu ancak içimizdeki uzantıları ile yapabilirler.

Hatay Belediye Başkanı'nın bu itirafını herkesin, özellikle sırf Erdoğan ve Ak Parti düşmanlıkları sebebiyle Millet İttifakı'na yakın duran siyasi partiler ve kişilerin iyi düşünmesi gerekir.

Zira, kendi oyumuzla seçtiğimizi zannettiğimiz bir ismin, aslında Türkiye’ye olan kin ve nefretlerini her platformda dile getiren, ülkenin kalkınması ve büyümesi karşısında adeta çılgına dönen uluslararası karar vericilerin talimatıyla seçtiğimizin farkında bile olmaz ve bilmeden ülkemizin geleceğine kastetmiş olabiliriz. 

Ne diyor kutsal mesaj: “Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin.”