Eskiye mi Dönüyoruz?

Dünya çapında dört milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs salgını, normalleşme döneminin rehavetiyle tekrar hız kazanmaya başladı.

Eskiye mi Dönüyoruz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 58,43 oranında virüs tespit edilmesi, “eski günlere dönüş mü?” endişesini de beraberinde getirdi.

3 – 9 Temmuz tarihleri arasında vaka sayısı yüz binde 38,44  iken bu rakam, 10-16 Temmuz tarihleri arasında 58,43’e ulaştı.

Bu sonuçlarda bayram alışverişi ve bayram süresince oluşan yoğunluk ve ziyaret trafiği yer almamış. Önümüzdeki hafta yayınlanacak tablonun artarak devam etmesi kuvvetle muhtemel. 

Bilinmelidir ki bugünden sonra etrafımızda koronaya yakalanmış ama farkında olmayan kişi sayısı oldukça fazla. Özellikle aşı olmayanların riske ettiği ve tetiklediği bu tür ortamlardan uzak durmak ve kurallara uymak durumundayız. Bunu yapamazsak ve boş vermişlik içinde olursak yeniden kapanmalar gündeme gelir ve yeniden isyanları oynayabiliriz.