Eşbaşkanlık Bitecek Mi?

Palu ilçemizde 31 Mart yerel seçimlerde Ak Parti'den Belediye Başkanı seçilen Efrayim Ünalan'ın  hakkındaki 2 yıl 6 aylık hapis cezasının Yargıtay Ceza Dairesi'nce onanmasının ardından 4 Nisan günü aldığı mazbatası, YSK tarafından iptal edilmiş ve belediye başkanlığı düşmüştü.

Eşbaşkanlık Bitecek Mi?

Bu gelişmenin ardından meclis üyeleri arasından Belediye Başkanı seçimleri, Ak Parti ile  MHP arasında krize dönüşmüş, son yapılan oylamada Ak Partili meclis üyesi Bekir Yıldırım Belediye başkanı seçilmişti.
Belediye başkanlığı düşmesine rağmen, fiilen belediye başkanı gibi çalışan,  her icraatın ve kararın içinde olan Efrayim Ünalan’a bu tavrından dolayı Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ her zamanki esprili üslubuyla “eşbaşkan” tanımı getirmiş ve bu ifade oldukça tepki almıştı.

Uzun süre eş başkanlıkla yönetilen Palu ilçesi, 31 Mart 2019 da halk tarafında belediye başkanı seçilen Efrayim Ünalan’ın sosyal medya paylaşımı ile farklı ve yeni bir evreye girdi.

Ünalan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla üzerine atılı suçtan berat ettiğini şu cümlelerle duyurdu: “31 Mart seçimlerinden sonra aldığımız mazbatamızın iptaline vesile olan 17-25 Aralık’ta FETÖ’cü hakim savcılar tarafından haksız yere verilen cezamızdan beraat ettik. Hayırlara vesile olur inşallah”

Bu gelişmenin ardından, Ünalan’ın berat ettiği suç sebebiyle iptal edilen mazbatasının ve görevinin iade edilip edilmeyeceği ve yeniden Belediye Başkanlığı yapıp yapmayacağı merak ediliyor.