Erol: 'Kınamak Yetmez'

Siyaset yapma tarzı, PKK'ya olan karşı duruşu ve şehrin sorunlarını her platformda dile getirmesi ile hem şehrimizde hem CHP'de öne çıkan ilimiz Milletvekili Gürsel Erol, Filistin sorununa dikkat çekmek için İsrail'i protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Erol: 'Kınamak Yetmez'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyaset tarzı, farklı muhalefet anlayışı ile kamuoyunun dikkatini çeken ve her kesimden seçmenin beğenisini kazanmayı başaran CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş yaparak tüm dünyaya ve Türkiye’nin dikkatini İsrail zulmüne çekti.

HER KESİMDEN DESTEK GELDİ 
Filistinlilere destek olmak için elinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile İzzet Paşa Camisi'nden Elazığ Öğretmenevine kadar yürüyen Erol’un bu eylemi, ülkemizde bir milletvekilinin Filistin sorununa dikkat çekmek için gerçekleştirdiği CHP’li ilk ve tek eylem oldu.  İsrail'in saldırılarını kınayan Erol'un yürüyüşüne partililer ve Filistin meselesine duyarlı vatandaşlar da destek verdi.

ZULME KARŞI ELAZIĞ’DAN HAYKIRIYORUZ
Yürüyüşün ardından gazetecilere açıklama yapan Erol, İsrail'in Filistinli Müslümanlara yıllardır uyguladığı baskı ve zulme karşı durmak, Filistinlilerin yanında olduklarını Elazığ'dan haykırmak için yürüdüğünü söyledi.

FİLİSTİNE ELAZIĞ’DAN DESTEĞİMİZİ HAYKIRIYORUZ
İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını şiddetle kınadığını ifade eden CHP Milletvekili Erol, şu görüşleri dile getirdi:"Türk halkı her zaman mazlumların, ezilenlerin yanında olmuştur. Filistin halkının yanında olmak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan 84 milyon yurttaşımızın asli görevi ve sorumluluğudur. Bugün Elazığ'dan sizin seçtiğiniz vekil olarak Filistin'e bir mesaj göndermek, Filistin'deki Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumu belirtmek, bütün Türkiye'ye haykırmak, Müslüman kardeşlerimizin hakkını ve hukukunu aramak için çıktığımız bu yolda bize verdiğiniz desteğe canı gönülden teşekkür ediyorum.” 

KINAMAKLA OLMAZ, ADIM ATILMALI
İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını sadece kınamakla kalmadan bu yönde adımların da atılması gerektiğini belirten CHP Milletvekili Erol, “Türkiye'nin yurttaşları, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları olarak, Mustafa Kemal'in kültüründen, geleneğinden ve Cumhuriyetin değerlerinden gelenler olarak Filistin'deki kardeşlerimize sahip çıkmayı kendimize bir yurttaşlık görevi olarak biliriz." dedi

VİCDANIN SESİ
CHP Milletvekili Gürsel Erol, bayram süresince başta Diyarbakır anneleri olmak üzere şehrimizin birçok ilçe ve köylerine yönelik geziler yaptı ve insanlarımızın bayramını kutladı. Bayram öncesinden ilimize gelerek bayramı şehrimizde ve halkın içinde geçiren Erol, kısıtlamanın kalktığı ilk gün olan Pazartesi günü ise pandemi kurallarını da dikkate alarak Filistin’e destek için tek başına yürümesi halkın ve vicdanın sesi olarak yorumlandı.

Kendisi önde tek başına yürümesine rağmen arkasında yüzlerce hemşerimiz de Filistin’e destek ve İsrail’i protesto yürüyüşüne katıldı ve desteğini verdi. Erol’un Filistin hassasiyeti ve bu Elazığ’da yapılan bu eylemi ülke ve Türkiye gündemine taşıması hemşerilerimiz tarafından da takdir edildi.