Erdoğan: 'Sözleşmeli Öğretmen İle Kadrolu Öğretmen Ayrımını Ortadan Kaldırıyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ek göstergeleri söz verdiğimiz gibi 3600'e çıkarıyoruz. Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz' açıklamalarında bulundu.

Erdoğan: 'Sözleşmeli Öğretmen İle Kadrolu Öğretmen Ayrımını Ortadan Kaldırıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Şurası açılışında “Ek göstergeleri söz verdiğimiz gibi 3600’e çıkarıyoruz. Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldırıyoruz” dedi. 

AYNI HAKLARA SAHİP OLACAKLAR

“Mecburi hizmet hariç, özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz, kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar. 
Tüm bu hususları içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çok yakında TBMM'nin takdirine sunulmasını planladık. Bu tarihi reformun tüm öğretmenlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmasına şöyle devam eden Erdoğan:

“Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize uzman öğretmenlik imkânını getiriyoruz. Eğitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenlerimiz hem 1 derece alacaklar hem de maaşlarında bin lira artış olacaktır.
10 yıllık uzman öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda başarılı oldukları takdirde başöğretmen unvanlıyla görev yapacaklar. Yine bu öğretmenlerimize ilave 1 derece verecek ayrıca maaşlarında da 2 bin lira artış yapacağız.
Ortaöğretimde profesörlerimiz gelsinler okullarımızda müdür olsunlar. Bugün bu çağrıyı bir kez daha yapıyorum. Bunu yaygınlaştırmanın çok çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.