Erdoğan'ın Hayali 'El mi Değiştiriyor?'

Son yıllarda şehir hastaneleri ile birlikte ismi ön plana çıkan Rönesans Holding, Danimarkalı ISS masaya oturduğu yönünde haberler geçtiğimiz  günler de medya da oldukça fazla yer aldı.

Erdoğan'ın Hayali 'El mi Değiştiriyor?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapılan haberlerde Danimarkalı ISS Facilities, Ilıcak ailesine ait Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamını satın almaya hazırlandığı iddia edildi.

Bilindiği gibi Rönesans Holding'in inşa ettiği yapılar arasında İstanbul'daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri bulunuyor.
Yapılan haber de en fazla göze çarpan konu ise  Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ni de  inşa eden Rönesans Holding’in işletme hizmetlerinin  satın alınmasından  sonra neler yaşanacağı…

Rönesans Holding, sağlık yatırımlarının işletilmesi amacıyla 2015 yılında Rönesans İşletme Hizmetleri şirketlerini kurdu. Bugünlerde Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı A.Ş'de bir satış süreci yaşanıyor. Dünyanın en büyük dış kaynak hizmeti sağlama şirketi olan Danimarkalı ISS Facilities, Rönesans İşletme Hizmetleri şirketinin tamamını satın alıyor. Satış süreci Rekabet Kurumu'nun resmi sitesinde yer aldı

Bundan sonra kamuya ait bu hastanelerde hangi birimlerin Danimarkalı şirket tarafından yönetilip yönetilmeyeceği hakkında kesin bir bilgi henüz olmamasına rağmen her hangi bir satış işleminden sonra Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin işletilmesi yabancı bir şirkete geçecek gibi görünüyor.

  Rönesans Holding'in inşa ettiği yapılar arasında İstanbul'daki Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Adana Şehir Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Yozgat Şehir Hastanesi ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon, Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanelerin de ilerleyen günler de işletme konusunda bir değişiklik olur yada olmaz bilinmez ama Şehir Hastanelerinin işleyici konusunda her hangi bir aksaklığın yaşanmaması gerekiyor. 

Öyle ki özellikle Pandemi dönemin de şehir hastanelerinin ne kadar önemli bir görev yaptığı ve halkımızın sağlığı için ne kadar büyük özveri ile çalıştığı ortaya çıkmıştı. 
Ülkemiz de belli bir kesimin Şehir Hastanelerinin yapılmasına karşı çıktığı zamanları hatırlarsak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “HAYALİM” diyerek halkımızın hizmetine sunduğu şehir hastanelerinin  halkımızın takdirini kazandığını unutmamalıyız. 

Halkımızın  sağlığını ilgilendiren böyle bir konu da mutlaka devletimizin de böyle satış sürecinin takip edeceği ve Şehir Hastanelerinde herhangi bir aksaklığın yaşanmasına izin vermeyeceğini tahmin ediyoruz.