Erdoğan'a İletilince Çözülüyormuş! 

Ak Parti'nin 20 yıllık iktidarı döneminde en önemli hizmeti sağlık alanında oldu.

Erdoğan'a İletilince Çözülüyormuş! 

Uzun kuyruklar, doktorların özel muayeneye yönlendirmeleri, ilaca ulaşma zorlukları ve daha birçok problem…

Sağlıkta yapılan reformlar Ak partinin karnesinde en başarılı notu almasına rağmen son yıllarda şehir hastaneleri de olmak üzere aylarca randevu alınmadığı, internette randevu almak istendiğinde aylar sonrasına sıra verildiği, internet kullanmayan için hastaneye gidip sıra almak isteyenlere randevu verilmemesi şikayetleri artmıştı.
Hakimiyet Gazetesi olarak birkaç kez haberlerimizde dikkat çektiğimiz bu konu Ankara'da AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda da gündeme gelmiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son aylarda vatandaşların hastanelerden randevu bulamamasından dolayı şikayetlerin arttığını belirtti. Erdoğan, "Hastanelerde randevu gecikmeleriyle ilgili şikayetler gelmeye başladı. Süratle çözüm için adımlar atmaya başladık." diyerek sorunu çözmüş.

Böylesine önemli ve geniş kitleleri ilgilendiren konuların milletvekilleri, MKYK üyeleri ve diğer yetkililer tarafından sorun olarak görülüp Cumhurbaşkanına aktarılması ve çözüme yoğunlaşılması önemli bir gelişme.

Çünkü yıllarca birçok milletvekili ya da parti üst düzey yetkilisi, yaşanılan sorunları Erdoğan’a aktarmadığı gibi vatandaşların tepkisini de “efendim fazla abartıyorlar, ben de sahadayım böyle bir tepki göremiyorum” diyerek üstünü örtmeye çalışıyorlardı. 

Bilinmeyen, daha doğrusu taşınmayan problemlerin  sorun olarak görülmediği için de bir adım atılmıyordu.  Ak Parti kampı demek ki birçok sorunun çözümü için de önemli bir toplantı oldu.