Erbakan'ın Elazığ Çıkarması

Milli Görüş hareketinin lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, ilçe kongreleri ve bazı programlar çerçevesinde ilimize geliyor.

Erbakan'ın Elazığ Çıkarması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a gelecek olan Erbakan, Karakoçan ilçesinde yapılacak olan kongreye katılacak. Ardından, Palu ve Kovancılar İlçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelecek. Erbakan’ın ilimiz merkezinde birtakım ziyaret ve görüşmelerin ardından pazartesi günü Elazığ’dan ayrılacağı ifade ediliyor.

Türk siyasetinde önemli bir ekol ve okul olan milli görüş, şu an başta Ak Parti olmak üzere birçok partide mensubu bulunan bir gelenek.

CHP dâhil hemen her partide önemli görevler üstlenen ve geçmişte bir dönem yolunun kesiştiği milli görüş hareketinin hangi partide temsil edilip edilmediği de tartışılıyor.

Saadet Partisi Genel başkanı Milli Görüşün tek temsilcisi biz  derken, Fatih Erbakan ise buna şiddetli karşı geliyor.

Milli Görüş lideri Erbakan’ın başta başörtüsü yasağının kaldırılması, katsayı uygulamasının son bulması, yerli ve milli savunma hamlelerinin başlatılması ve son olarak da Ayasofya’nın ibadete açılması gibi birçok hayalini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu misyonun en önemli temsilcisi olduğu görüşünü ifade edenler de oldukça fazla.

Ancak gelinen noktada merhum Erbakan’ın hayalleri ve ilkelerine en ters düşen ve bu hedeflerden çok uzaklara savrulan partinin Saadet Partisi olduğu kanaati daha öne çıkmış gibi. 

Özellikle merhum Erbakan’ın 10 vefat yıldönümü programında, geçmişte Erbakan ve savunduğu ilkelere olmadık hakaretler yapan, partisinin kapatılmasını sağlayan ve milli görüşü benimsemeyen bazı siyasilerin davet edilmesine karşın, merhum Erbakan’ın öz evladı Fatih Erbakan’ın davet edilmemesi,  Saadet’in milli ve yerli olmaktan ziyade  milli olmayan  güç ve çevrelerin değirmenine su taşıdığı kanaatini ve iddialarını güçlendirmiş oldu.

Fatih Erbakan, Türk siyasetine yeni bir bakış açısı getirmekle birlikte babası merhum Erbakan’ın ülke ve ümmet ile ilgili projelerine sahip çıkacak, bu hedeflere ulaşmak için ilkeli ve erdemli bir siyaset tarzı ortaya koyacağına inanan büyük bir kesimin siyasi desteği ile birlikte gönül desteğini de almış görünüyor.

Fatih Erbakan’ın, babası merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan’ın Hünkâr Mahfili olarak gördüğü ve ilan ettiği Elazığ’da büyük bir teveccüh göreceği, daha önceki Elazığ programlarından ve bu sıralar hiçbir partide olmayan samimi,davaya inanmış ve adanmış gençlerin tutumlarından şimdiden belli.