Erbakan'a haksızlık

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Habertürk'te katıldığı programda, Başkan Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesini değerlendirdi. Turan, Saadet Partisi'ne de önemli çağrıda bulunmuş.

Erbakan'a haksızlık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Habertürk'te katıldığı programda, Başkan Erdoğan'ın Oğuzhan Asiltürk ile görüşmesini değerlendirdi. Turan, Saadet Partisi'ne de önemli çağrıda bulunmuş.
Saadet Partisi'nin ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini belirten Bülent Turan, "Saadet Partisi'nin olduğu yer Canan Kaftancıoğlu'nun olduğu yer olamaz, olmamalıdır. Bu Milli Görüş'e haksızlık, Erbakan Hoca'ya haksızlıktır. Bu yüzden, görüşmeleri kıymeti buluyorum. Sonucu nereye evrilirse evrilsin. Yoksa yüzde 1 aldık almadık önemli değil. Bu ülkenin büyümesini, ülkenin her yerde güçlenmesini isteyen kim varsa, bence yeniden aynaya bakıp ilişkilerini gözden geçirmeli." ifadelerini kullanmış.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, samimi olarak yüreğinden geçenleri söylemesi, ve milli ve manevi alandaki duyarlılıklarına her zaman şahit olduğumuz  Saadet’in  tabanında karşılık bulur ama, tepe noktalarda hiçbir anlam  mana etmez. Ne Karamollaoğlu, ne Kamalak ne de Hasan Bitmez cenahında bu gayretlerin bir karşılığı olmaz.
Bu konuda,  Zeki Geçgil Hocamız ve El-aziz gurubunun yıllardan beri Saadet’in üst kadrosu ve kabuk yönetimi için dile getirdiği ve başka mahfillere hizmet ettiği gerçeğinin test edileceği bir dönemi yaşıyoruz.
 Aynı tabandan gelen, birçok yanlışlarına rağmen en çok Saadet tabanına yakın Ak Parti’nin ittifak çağrısına karşı Saadet’in ortaya koyduğu tavır bu konudaki görüşlerin netlik kazanacağı turnusol kağıdı olacak.
Aslında asıl mesele; uyguladıkları yanlış politikalar nedeniyle kendisinden ayrılanların kurduğu Yeniden Refah Partisi’nden sonra artık anketlerde bindelik dilimlere kadar düşen Saadet’in, cumhur ittifakına kattığı ve katacağı oy değil, ülkenin milli meselelerinde bir araya gelebilme duyarlılığıdır.
Eğer Saadet’te, Erbakan Hoca’nın ülke, memleket, halk ve ona hizmet gibi hassasiyetlerinden bir şeyler kalmışsa, bu çağrıya icabet ederler.
Ak Parti’nin binde 5 oya ihtiyacı yok ama, ülkenin milli varlığımıza kast eden, “Erdoğan’ı artık darbe ile düşüremedik, bundan sonra muhalefeti destekleyerek al aşağı etmeliyiz”  cümlesini kurarak amacını hiç gocunmadan tüm dünyaya ilan eden çevrelere rağmen, küresel şer cephesinin yerli işbirlikçisi CHP’nin değirmenine su taşımak gerçekten Erbakan’ın kemiklerini sızlatır. Ve asıl önemlisi Saadet’i anketlerde bindelik dilimlerin de altına düşürür. Bu ise bir gelenekle birlikte davayı da toprağa gömmek olur ki bunu yapanların hesabı zor verilir.