ENGELLİLERİN EL EMEKLERİ SERGİLENDİ

Engelliler Haftası nedeniyle Elazığ'da faaliyet gösteren engelli bakım merkezleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından engellilerin yaptıkları ürünlerin sergilendiği stantlar

ENGELLİLERİN EL EMEKLERİ SERGİLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelliler Haftası nedeniyle Elazığ’da faaliyet gösteren engelli bakım merkezleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından engellilerin yaptıkları ürünlerin sergilendiği stantlar açıldı. Açılan stantlarda engellilerin birbirinden farklı ürünleri sergilenerek satışa sunuldu.
Ahmet Aytar Meydanında gerçekleştirilen serginin açılışına Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, engelli bakım merkezileri, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ve engelli aileleri katıldı.
Program Genç Osman İşitme Engelliler Orta Okulu öğrencilerinin işaret dili ile okudukları İstiklal Marşı ile başladı.
 

Serginin açılış kurdelesini Başkan Yanılmaz ile birlikte kesen Vali Zorluoğlu, Elazığ’ın engelliler açısından daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istediklerini söyledi.
Elazığ’da engelliler için sivil toplum kuruluşları ile devamlı birlikte çalıştıklarını belirten Vali Zorluoğlu, “Yeni projeler üretiyoruz, onların ürettiği projelere destek olmaktayız. Özel İdare ve Belediyemiz marifetiyle şehrimizi engelliler için daha yaşanabilir bir şehir haline getirmeye çalışırken, bir yandan da bu alanda eğitim veren kurumların sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu noktada Elazığ’da eğitim verecek bir özel eğitim okulunun daha temelini attık. Bu alandaki eğitim kalitesini artırmaya çalışıyoruz, engelli çocuklarımızın eğitime daha kolay ulaşmaları için gerekli tedbirleri almaya gayret ediyoruz. Kamu ve sivil toplum işbirliği ile Elazığ’ engelliler açısından çok daha yaşanabilir bir kent haline getirmeye çalışıyoruz” dedi.
 

Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz daha sonra stantları gezerek engelli bireylerin ürettikleri el ürünleri ile sanatsal becerilerini inceleyerek, engelliler ve aileleri ile sohbet ettiler.