Endişeye Mahal Yok

TBMM Başkanı Şentop, ülke genelinde meydana gelen eş zamanlı yangınlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Endişeye Mahal Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yangınların çıkış nedenleriyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı ve istihbarat örgütlerinin çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüğünü aktaran Şentop, yangınların birinin bile kasıtlı çıkarılmışsa devletin yakılan bir dalın dahi hesabının sorulacağından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunun altını çizen Şentop, “Bütün kurumlarımızla, ormancılarımızla, itfaiye ekiplerimizle ve milletimizle bu hadisenin de üstesinden geliriz. Yangınların söndürülmesinde canları pahasına görev alan herkese minnetlerimi sunuyor, çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Şentop, yarın TBMM Tarım ve Orman Komisyonunda üyesi bulunan tüm partilerin temsilcilerinden oluşan heyetin, yangınların gerçekleştiği mahallelerde incelemelerde bulunacağını bildirdi.

Yanan her ağacın yerine yeni ağaçlar dikmek, hasar gören her evin ve binanın daha iyi şekilde yapılmasını sağlamanın devletin görevi olduğunu belirten Şentop, “Yanan alanların yapılaşmaya açılacağına dair endişeye mahal yoktur. Devletimiz takibini yapmakta tereddüt etmez. Biz her zorluğun üstesinden geliriz, her zorluğun altından milletçe birlik ve beraberlik içerisinde kalkarız. Bizim için milletimizin hiçbir ferdine zarar gelmemesi her şeyden önemlidir” değerlendirmesini yaptı.

Ülke genelinde  meydana gelen eş zamanlı yangınlar nedeniyle özellikle belirli bir kesimin ortaya attığı ve insanların acıları üzerinden polemiğe neden olan bazı dedikoduların önüne geçmek için Meclis Başkanı Şentop’un açıklaması oldukça büyük önem taşıyor. 

Özellikle TBMM Tarım ve Orman Komisyonunda üyesi bulunan tüm partilerin temsilcilerinden oluşan heyetin, yangınların gerçekleştiği mahallelerde incelemelerde bulunacağını ifade ederek, konusunun siyaset olmadığı ve ülkenin bu zor günleri atlatması için el birliği ile mücadele edilmesi gerektiğini vurgulaması, ülke genelinde memnuniyet yarattı .

Her zaman olduğu gibi bugünde ülkemizde meydana gelen üzücü olaylar üzerinde siyaset yapan kişiler elbette ki olacak.Belirli bir kesimin iddiaları insanlarımızın kafasını karıştıracak ve acılar üzerinden rant sağlamak gibi bir düşünce içinde olacaklar.

Bu tür dedikodulara fırsat vermeyelim ve devletimize güvenelim. Bu yangınların neden,nasıl ve kimler tarafından çıkartıldığı elbetteki güvenlik güçlerimiz  tarafından ortaya çıkartılacak ve buna sebep olanlar hesabını verecekler.

Gün ayrışma günü değil.Gün birlik ve beraberlik günüdür.