ELİGED, Umut Vadediyor

İlimizi güçlü kılan ve gerçekleştirdikleri faaliyetlerle şehrimize yön veren ve ufuk açan çok sayıda STK'mız mevcut.

ELİGED, Umut Vadediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her biri kendi alanlarında önemli çalışmalar yürüten, kendi imkân ve kaynaklarını, gönüllülük, fedakârlık ve adanmışlıkla buluşturup samimiyetle çalışan STK’larımıza bir yenisi daha eklendi.

 Genç ve her biri kendi alanlarında yetkin isimlerden oluşan Elazığ İstihdam, Gelişim ve Eğitim Derneği, kamuoyuna kendini tanıtarak faaliyetlerine başladı. Mimari, mesleki, sosyal, kültürel, ekonomik, tarım ve sanayi üretimini artırmak amacıyla kurulan Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği'nin Başkanlığını,  geçmişten bugüne birçok gençlik oluşumunda başarılı işlere imza atmış ve her kesimin takdirini kazanmış Yüksek Otomotiv Mühendisi Tugay Telçeken üstlenmiş.

Derneğin yönetimi, her biri kendi alanlarında yetkinlik kazanmış, bugüne kadar bulundukları görevlerde başarılı olmuş, birçok projeyi hayata geçirmiş isimlerden oluşuyor.

Mimar, mühendis, akademisyen, eğitimci ve iş insanlarından oluşan ELİGED yönetimiyle önemli projelere imza atacağına inandığımız Başkan Telçeken, kuruluş amaçlarını şu cümlelerle özetliyor: “İlimizde yaşanan deprem süreci ve sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemiyle zor günler geçiren şehrimizin vatandaşlarına hem şehir merkezimizin hem de ilçelerimizin tamamında toplumsal kalkınmayı amaçlayan ve bu konularda stratejik planlar hazırlayan bir sivil toplum örgütü olarak kuruldu. Dernek bünyesinde yapacağımız çalışmalar ve kamu kurumlarımızın desteğiyle; Mimari,  mesleki, sosyal, kültürel, ekonomik,  tarım ve sanayi üretimi artıran, inovasyon ve gelişimini destekleyen çalışmalarıyla toplumun tüm kesimlerini kapsayacak projelerle budan böyle şehrimizin hizmetinde olacağız. Öncelikli olarak gençlerimiz, kadınlarımız,  çiftçilerimiz ve toplum içerisinde pozitif ayrımcılık statüsüne sahip olan bireylerimizin yaşama kazandırılıp üretim, gelişim ve sosyal faaliyetlerde bulunup bu kesimlerimizi  proje ve eğitimlerle destekleyerek istihdamda köprü olmayı amaçladık.”

Dernek yönetiminde,  bugüne kadar şehrin mimari, kentsel gelişim ve şehirleşme gibi önemli projelerde imzası bulunan isimlerin olması, ELİGED’i farklı bir yere konumlandırıyor. Dernek, önümüzdeki süreçlerde yapacağı proje ve çalışmalarla bu farklılığını ve bilimsel yönünü ortaya koyacak.

ELİGED’in şehrimize hayırlı olmasını diliyor, yönetimde görev alan değerli üyelere başarılar diliyoruz.