Elektrik Faturalarını Bu Kez de EPDK Frenledi

Elektrik faturalarında yüksek maliyetlerin önüne geçmek için toplanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 'azami uzlaşma fiyatlarını' belirledi.

Elektrik Faturalarını Bu Kez de EPDK Frenledi

Tüketicinin yüksek maliyetten korunması ve arz güvenliğinin sağlanması için harekete geçen kurumun hamlesinin ardından faturalarda fark edilir oranda düşüş bekleniyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bugün toplanarak elektrik üretim santralleri için “azami uzlaştırma fiyatlarını” belirledi.

Bugün toplanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu; üretim santrallerine yönelik “azami uzlaştırma fiyatlarını” belirledi.  Toplantının ardından konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz; bu mekanizmanın benzerlerinin Avrupa ülkelerinde de uygulandığına dikkat çekerek, yaşanan küresel gelişmeler sebebi ile doğal gaz ve kömür gibi ithal enerji hammaddelerindeki maliyet artışının faturalara yansıtılmasının engellenmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Başlangıç olarak belirlenen azami uzlaştırma fiyatlarının; doğal gaz santralleri ve ithal kömür santralleri için (MW başına) 2500 TL, diğer santraller için 1200 TL olduğunu açıklayan Yılmaz, bu rakamların EPİAŞ’a gönderileceğini ve o rakamlar ışığında destekleme bedellerini kapsayan bir havuz oluşturulacağını söyledi.