Elde Patladı!

Sedat Peker'in ifşaatlarında adı geçen Bodrum'daki Paramount Oteli'nde (Royal Palace) kalanlardan birinin de Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir olduğu ortaya çıktı.

Elde Patladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in ailesiyle birlikte konakladığı Temmuz 2020'de, Paramount Oteli'ni savunma sanayisi alanında yatırımları bulunan EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu'nun işlettiği anlaşıldı. 

Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Prof. Dr. Demir, işadamı arkadaşı Ali Tunga'nın daveti üzerine otelde kaldıklarını, masrafları Tunga'nın karşıladığını söyledi. Demir, Ekşioğlu ile tatilde tanıştığını ancak bu kişi ile kurum arasında ticari ilişki bulunmadığını belirtti.

Bu açıklama ile gazeteci Veyis Ateş’ten sonra geçtiğimiz gün ilimize ziyarette bulunan  ve kendisi ile gurur duyduğumuz Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de şaibeli hale geldi. 

Kaldı ki Demir’in otel masraflarını ödeyen şirket, savunma alanında üretim yapan ve ihaleler giren bir holding.

Bu olayla birlikte ilimiz siyaseti ile ilgili bazı planlamalar ve siyaset mühendisliği yapan çevrelerin de hayalleri suya düşmüş oldu. Zira ilimizde kendileri de siyasetçi oldukları halde, bazı üst düzey Ankara bürokratlarını seçtirerek şehrin etkili milletvekili ve abisi-ablası formatında ve her halükarda kendi vesayetleri altında siyasete hazırlıyorlardı.

Bu isimlerden biri, geçmiş günlerde dile getirdiğimiz ve önümüzdeki günlerde ilimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunacak olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, bir diğeri ise Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir idi. 

Anlaşılan o ki siyaset mühendisliği sahada çok işlemeyecek ve tutulan dallar ya hep elde kalacak ya da elde patlayacak. 

Bu isimlerde sorun olunca yeni isim arayışları da devam ediyor.  Bu konuda bir başka siyasi lobi ise hemşerimiz olan bir Genel Müdürle proje ve siyasi mühendislik çalışmalarına devam ediyorlar.