'Elazığspor'un bize, bizim Elazığspor'a ihtiyacımız var'

Elazığ Amatörü'nün renkli takımlarından Aksaray Gençlikspor'da Kulüp Başkanı Özcan Bal, Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu Haber: Turan YILMAZ / ÖZEL HABER Elazığ Amatör

'Elazığspor'un bize, bizim Elazığspor'a ihtiyacımız var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Amatörü’nün renkli takımlarından Aksaray Gençlikspor’da Kulüp Başkanı Özcan Bal, Hakimiyet Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu

Haber: Turan YILMAZ / ÖZEL HABER
Elazığ Amatörü’nün renkli takımlarından Aksaray Gençlikspor yeni sezona da iddialı hazırlanıyor. Spor Servisimize özel açıklamalarda bulunan Aksaray Gençlikspor Kulüp Başkanı Özcan Bal, geçen sezon play-off oynadıklarını hatırlatarak, bu yıl üzerine koyarak devam edeceklerini belirti. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri’ne yapılan malzeme yardımına değinen Başkan Bal, yeni sezonda 1. Amatör Küme’nin daha kaliteli olacağına inandıklarını kaydetti. Aksaray Gençlikspor Kulüp Başkanı Özcan Bal ile gerçekleştirdiğimiz röportaj şöyle;
Yeni sezon hazırlıkları nasıl gidiyor?
Öncelikle Hakimiyet Gazetesi’ne geçen yıl yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Ellerinden geldikçe amatörün dili oldular. Bizlerin sorunlarını dile getirmeye çalıştılar. Bizim açımızdan Hakimiyet amatöre çok faydalı oldu. Geçen yılki futbolcularımızın çoğuyla anlaştık. Devam edeceğimiz futbolcularımız olacak. 5 futbolcuyla yollarımızı ayırdık. Gelecek sezon başka bir kulüpte olacaklar. Kendilerine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Geçen sene hedefimize ulaştık. En azından play-off oynadık. Bu yılda üzerine koyarak devam etmek istiyorum.

Çalışmalar ne zman başlayacak?
Federasyon ligin Eylül’de başlayacağını söyledi ama bu her zaman Ekim’ede sarkıyor. Bu ay içerisinde çalışmala başlayacağız.

Transfer çalışmasında mesafe kat ettiniz mi?
İç transferde işimiz bitti. Görüştüğümüz iyi futbolcular var. Elazığ amatörünün bildiği 3 futbolcu var 2-3 gün içerisinde tarnsferi bitirip açıklarız.

Yeni sezonda da Aksaray halkı desteğini sürdürecek mi?
Geçen sezon amatörün en iyi taraftarıydık. Sağ olsunlar bizi hiçbir maçta yalnız bırakmadılar. Taraftara güzel bi futbol izlettiğimizi düşünüyorum. İyi futbol olduğu sürece Aksaray halkı bizi yalnız bırakmayacaktır. Taraftarımızla beraber inşdigerah ligi güzel bir şekilde bitireceğiz.

Yapılan malzeme yardımı yeterli mi?
Lige başlamak adına çok güzel bir yardım, ihtiyacın tamamını karşıladılar. Fakat şöyle bir sıkıntı var çoğu kulübe geçen yıl  aynı malzemeyi verdiler. Bu da dışarıdan gelip de Elazığ amatörünü izleyenler için çirkin bir görüntü. İki kulüp karşılaşıyor ısınırken aynı malzemeleri kullanıyorlar. Malzemeler başlangıç için yeterli ama bütün kulüplerin maddi sıkıntısı da var. Bunu da elimizden geldiğince yönetim ile hdigeretmeye çalışıyoruz. Sayın Valimiz Elazığspor’un da bize yardımcı olmasını istedi. Biz önce Elazığspor sonra Aksaray diyoruz. Altyapıyı geliştirmek için Elazığspor’un bize, bizim de Elazığspor’a ihtiyacımız var. Elazığlı iş adamlarında beklentimiz var. Geçen yıl çimento fabrikasından destek aldık, bu yılda oradan destek bekliyoruz. Bu gençlere de fabrikanın yardımcı olmasını temenni ediyorum.

Antrenman sahası konusunda sıkıntınız var mı?
Mahdigeremizde spor kulübümüze ait bir halı sahamız var. Sahamızın durumu iç açıcı değil. Belediye bize zemini yenileme sözü vermişti. Toplu idmanlarda bize küçük geliyor saha. Sentetik sahayı da henüz kullanıp kullanmayacağımız belli değil. Gençlik Merkezi’ni kullanacağımızı söylüyorlar. Yeterli değil ama idare etmeye çalışıyoruz.

Elazığ amatörünü genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kulüpler maddi açıdan sponsora ulaşamıyor. Maddiyata ihtiyaç var. Futbol olarak da amatörde kaliteli maçlar oldu. İyi transfer yapanlar oldu. İnşdigerah daha kaliteli bir lig olacak.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Tesisleşmeye Elazığ’ın ihtiyacı var. Elazığspor’un altyapıdan futbolcu alabilmesi için bizim iyi olmamız gerek. Altyapısı olmayan futbolcunun üst lige çıkma şansı azalır. Tesisleşme anlamında kurum takımlarının bile hazır olmadığını görüyoruz.