Elazığspor'un 'Play-Out' umudu!

TFF 1. Lig'de hayata geçirilmesi için ünlü spor yazarı Tunç Kayacı tarafından dillendirilen play-out sistemi Elazığspor için de umut ışığı oldu

Elazığspor'un 'Play-Out' umudu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’a haftasonu oynanacak olan Sivas Belediyespor maçıyla veda etmeye hazırlanan Elazığspor için yeni bir umut ışığı doğdu. Alt liglerin usta yazarı Tunç Kayacı tarafından dillendirilen ve TFF 1. Lig Kulüplerbirliği tarafından TFF’ye ulaştırılan yazı gerçeğe dönüşürse TFF 1. Lig gelecek sezon 20 takımla oynanacak.
 

SİSTEM NASIL OLACAK?
Play-Out sistemine göre TFF 1. Lig’de en alt sırada yer alan 3 takım (Akhisarspor, Eskişehirspor ve Ankaraspor) kendi arasında maç yapacak. Bu karşılaşmalar sonunda 1 takım ligde kalacak, 2 takım ise TFF 1. Lig’e veda edecek.

2. ve 3. LİGLER DE TALEP EDECEK
TFF 2 ve 3. Lig Kulüplerbirliği’nin de bu gelişme üzerine TFF’ye başvurarak, aynı sistemin 2 ve 3. Ligler için de gerçekleştirilmesini talep etmeye hazırlanıyor. Elazığspor için de kümede kalma adına büyük umut ışığı olan bu gelişme üzerine nasıl bir adım atılacağı büyük merak konusu oldu.

PLAY-OUT GELİRSE KALIR MIYIZ?
Bu sisteme göre Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta son 3 sırayı alan Elazığspor, Mamak FK ve Karabükspor karşı karşıya gelecek. Sisteme göre maçlar sonunda 1 takım kümede kalacak, 2 takım ise küme düşecek.

3. LİGİ BAL BELİRLER!
Mayıs ayının sonunda oynanacağı açıklanan Bölgesel Amatör Lig’de pandeminin etkisiyle sezonun oynanmaması çok büyük bir olasılık. Bölgesel Amatör Lig’in oynatılmaması ihtimaline karşılık 3. ligden bu sezon küme düşme olmaması bekleniyor.