ELAZIĞLI ŞAİRLER AZERBAYCAN PARKI'NDA

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev, doğumunun 80. yılında Türkiye'de kültürün ve şiirin şehri olarak bilinen Elazığ'da kutlandı.

ELAZIĞLI ŞAİRLER AZERBAYCAN PARKI'NDA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anar Rzayev’in 2006 yılında Azerbaycan/Bakü’den gelerek açılışını yaptığı Elazığ’daki Kültür Evi Manas, bir dizi etkinlikle birlikte gerçekleştirdiği “Doğumunun 80. Yılında Anar” programı ile ahde vefanın bir güzel örneği daha kültür tarihine yazdırdı.

Program, Elazığ’ın Cumhuriyet Mahallesinde iki ülkenin kardeşliğini simgeleyen 2012 yılında Anar Rzayev’in katılımıyla açılışı yapılan Azerbaycan Parkı’nda başladı.

Azerbaycan Parkı, 1918 yılında Azerbaycan’ın Bolşevik ve Ermeni/Taşnak işgalcilerden kurtarmak için Azerbaycan’a giren Nuri Paşa komutasındaki “Kafkas İslam Ordusu” bünyesinde savaşa katılan şehit Elazığlı İhtiyat Zabiti Şevki Efendi ile aynı alaydan Harputlu Er Timur Hasan’ın hatırasına inşa edilen Azerbaycan Şehitleri Abidesi ile tanınmaktadır.

Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Buran; “Azerbaycan-Türkiye dostluğunun” geliştirilmesi yolunda daha fazla gayret gösterilmesini ve bu kardeşliğin her sahada inkişaf etmesini temenni etti.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun önemini ifade ettikten sonra Azerbaycan Parkı’nın, Şehitler Abidesi’nin korunacağını ifade etti ve Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rzayev’i kültür ve sanat hayatımıza yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı da kutladı.

Şair-Yazar Günerkan Aydoğmuş 1992 yılında kaleme aldığı; “Hasret Köprüsü” şiirini okudu.