Elazığ Valiliğinden Açıklama: 'Okula Giden Çocukların Eğitim İhtiyaçları Ücretsiz Karşılanmaktadır'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sivrice ziyareti sırasında, sorunlarını anlatan   2 çocuk annesi ve depremzede olan Gülbahar Yıldırım ile ilgili Elazığ Valiliği açıklama yaptı. 

Elazığ Valiliğinden Açıklama: 'Okula Giden Çocukların Eğitim İhtiyaçları Ücretsiz Karşılanmaktadır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıldırım, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ziyaretinde; “Merdiven silerek, aylık 500 lirayla, 2 öğrenci okutuyorum. Nereye kadar sürecek? Niye ben kendi ülkeme sığamıyorum, niye ben kendi ülkemde açım? Kendi ülkemde istediğim eğitimi aldıramıyorum çocuklarıma” demişti. 

Bu açıklamanın ardından Elazığ Valiliği yazılı bir açıklama yaptı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:“ Depremzede bir vatandaşımızın beyanlarına atfen yer alan haber üzerine kamuoyunun bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur. 

1- 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Deprem sonrası ağır hasarlı konutlarda ikamet eden vatandaşlarımız (ev sahibi/kiracı ayrımı yapılmaksızın), bütün imkanlar seferber ederek, süratle Geçici Konaklama Merkezlerine yerleştirilmiş bulunmaktadır.

2- Geçici konaklama merkezlerinin tüm giderleri Devletimiz tarafından karşılanmaktadır.

3- İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız nakdi ve ayni yardımlardan (para yardımı, kömür yardımı, elektrik tüketim desteği, şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımı vs) faydalandırılmaktadır.

4- Bu kapsamda Yıldırım ailesi de her türlü nakdi ve ayni yardımlardan faydalanmıştır ve faydalanmaya devam etmektedir.

5- Okula giden çocukların eğitim ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”denildi.