Elazığ Valiliği Kentsel Dönüşüm Konutlarındaki İskan Sorununun Çözüldüğünü Duyurdu

24 Ocak depreminde sonra, kentsel dönüşüm adı altında yapılan konutların iskan sorunu nedeniyle sıkıntı yaşadığı iskan sorunu çözüldü.

Elazığ Valiliği Kentsel Dönüşüm Konutlarındaki İskan Sorununun Çözüldüğünü Duyurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle son zamlardan sonra büyük yükseliş gösteren faturalara, Elazığ'daki depremzedeler özeldinde bir de iskan sorunu dahil olmuştu. Riskli alan olan Abdullahpaşa, Mustafapaşa, Rüstempaşa gibi kentsel dönüşüm konutlarında vatandaşlar uzun zamandır ikamet etmesine rağmen iskan nedeniyle özellikle elektrik faturaları neredeyse iki kat fazla gelmekteydi.

GİRİŞİMLER SONUCU SORUN ÇÖZÜLDÜ
Depremzedelerin bu sorunu Elazığ Valisi Ömer Toraman'a aktarmasının arından, Elazığ Valiliği'nin girişimleriyle sorun çözüme kavuştu. Konuyla ilgili Valilik tarafından açıklama da yapıldı. Yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"- Valiliğimizce yürütülen girişimler neticesinde;

- Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 31.03.2022 tarihli yazılarıyla kentsel dönüşüm/afet konutları yapılan tüm alanlarda geçici kabul işlemleri tamamlanan işlerde kullanıma engel herhangi bir durumun bulunmadığı, yapılan ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahsur görülmediği Valiliğimizce bildirilmiştir.

- Valiliğimizce, Aksa Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş.’ne, imar kanunun 30. Maddesi gereğince, 01.04.2022 tarihinden itibaren elektrik abonelik işlemlerinin mesken aboneliği olarak yapılmasının uygun görüldüğü bildirilmiştir.

- Epsaş tarafından abonelik geçiş işlemleri ve güvence bedeli iade işlemleri bir plan dahilinde süratli bir şekilde yapılmaktadır.

- Tüm alanların mesken aboneliğine geçiş işlemleri en kısa sürede tamamlanacaktır."