Elazığ TSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs ayı olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Başkanlığında zoom üzerinden gündem maddelerinin görüşülmesiyle gerçekleştirildi. Toplantıda COVİD-19 süreci, Elazığ TSO çalışmaları ve ekonomiye ilişkin gelişmeler değerlendirildi. Meclis Başkanı Yaşar toplantıda yaptığı konuşmada tüm zor şartlara rağmen Elazığ TSO'nun üyelerine ve şehrin ekonomik kalkınmasına yönelik çok önemli projelerini kararlılıkla sürdürdüğünü söyledi…

Elazığ TSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meclisten İsrail’e Kınama…
Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar Mayıs ayı Meclis Toplantısının açılış konuşmasına güncel gelişmeleri değerlendirerek başladı. Yaşar konuşmasında, “Mayıs ayı olağan Meclis Toplantımızı açarken, hepinizi Başkanlık Divanı adına saygıyla selamlıyorum.Covid-19 tedbirleri kapsamında bu Meclis Toplantımızı da yine webinar üzerinden gerçekleştiriyoruz. Sözlerime başlamadan önce geçmiş Bayramınızı tebrik ediyor, salgın gölgesinde geçen son bayram olmasını temenni ediyorum. 

Ramazan Bayramı’nı İslam alemi olarak ağız tadıyla yaşayamamamızın bir başka nedeni de İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları olmuştur. Bölgedeki şiddetin bir an önce son bulmasını ve Müslümanların kutsalına yönelik zulmün bir an önce durdurulmasını umuyoruz” dedi.

İş Dünyasının Talepleri İlgili Makamlara Taşınmaya Devam Ediyor…
Meclis Başkanı Yaşar, COVİD-19 sürecinde iş dünyasının talep ve beklentilerinin ilgili makamlara taşındığına dikkat çekerek, “17 günlük tam kapanmanın ardından 1 Hazirana kadar devam eden kısmı kapanma tedbirlerinin de sonuna yaklaşıyoruz. Devletimiz salgın ile mücadeleye çalışırken,  iş alemi olarak bizler de hem salgın ile hem de bu mücadelenin gerektirdiği tedbir ve şartların işyerlerimizdeki olumsuz etkileri ile mücadele ediyoruz.  15 aydır süregelen bu durum gerçekten özellikle kısıtlamalardan en çok etkilenen hizmet sektöründeki üyelerimiz için çok zorlu bir süreç oldu. 

1 Haziran sonrasında hayatın bir adım daha normalleşmesini umut etmekteyiz. TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu sosyal medya hesabından ve basın açıklamaları ile Oda ve Borsalardan gelen talepler üzerine iş dünyasının beklentileriyle ilgili yapılan girişimler ve çözüme kavuşturulan hususlarla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Bu süreçte üyelerimizin sorunlarını yakinen takip ederek Birliğimize bizler de Yönetim Kurulumuz vasıtasıyla çok sayıda çözüm önerilerimizi ilettik,  iletmeye de devam ediyoruz.  TOBB’de hemen her gün Bakanlar, üst düzey Bürokratlar ile online ya da yüz yüze görüşerek gerçekten ciddi mücadele veriyor.  

Kısa çalışma ödeneği, işyeri kira stopajında ve KDV de indirim, nakdi ücret desteği, ciro kaybı desteği, KGF kefalet kapasitesinin 500 milyar TL’ye çıkarılması, nefes kredisi, KOSGEB destek programları,  kamuya olan borçlar için vadelendirme, yapılandırma imkanlarının getirilmesi, bazı yükümlülüklerin ötelenmesi, çek düzenlemesi vb.  bizlerin talepleri ve Birliğimizin girişimleri ile gerçekleşti. 

Zincir Marketlerin hafta sonu hizmet sınırlaması ve yapılandırılması çeşitli nedenlerle bozulan iş dünyasına yeniden yapılandırma fırsatı tanınması tamamen Elazığ TSO’nun talebi olmuş ve Ülke genelinde uygulanmıştır. Yeme-içme sektörümüzün çok ivedi şekilde pandemi kurullarına uyarak ve sınırlı sayıda müşteri alarak servis hizmeti vermesi taleplerimizi ise yine ısrarla devam ettiriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Tüm Zor Şartlara Rağmen Hizmetlerimiz Aksamadan Devam Etmektedir…
Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar konuşmasında Elazığ TSO hizmetlerinin aksamadan devam ettiğine dikkat çekerek, “Her olumsuzlukta dilimize yerleşmiş olan “ Önce sağlık” deyimi bu süreçte tam yerini buldu. Bu nedenle tüm olumsuzluklara ve zor şartlara rağmen “Önce sağlık” demeye devam edecek ve tedbirleri elden bırakmayarak, hayatın her alanında normalleşme sürecine katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Odamızın her ay sonunda düzenli olarak yayınlamış olduğu ve 50 ‘den fazla başlığın yer aldığı Hizmetler İstatistik Raporumuzun Nisan ayı sonuçları WhatsApp Grubumuzda sizlerle ve medya üzerinden kamuoyu ile paylaşılmıştır. Özellikle Yeni Üye girişişleri ve Terklerin bir önceki yılın ilk aylık  dönemi kıyaslamasına baktığımızda yeni kurulan işletme sayımızın geçen yıla göre % 67 yükseldiği, Terk işlemlerinde ise %42 gibi bir düşüşün olduğunu memnuniyetle görmekteyiz. 

Yine Türkiye İhracatçılar Birliği kayıtlarına baktığımızda Elazığ 2021 yılı ilk dört aylık dönemde 130 milyon Dolar ihracat ile Bölgesinde birinci ülke genelinde ise 35. Sırada yer almıştır. 2020 yılında aynı dönemde ihracat toplamamız sadece 44 milyon dolardır. İnşallah yıl sonuna kadar 400 milyon dolar seviyesinde bir ihracat gerçekleştirmiş olacağız. 

Yönetim Kurulumuzun Faaliyet Sunumunda da göreceğiniz gibi, içinden geçtiğimiz zor günler ve şartlara rağmen Odamız Profesyonelleri ile birlikte çok önemli çalışmalar ve girişimler gerçekleştiriyoruz. Tüm bu çalışmaları yaparken, İlimiz Valiliği, Belediyemiz, Üniversitemiz, Kurumlarımız, Meslek Örgütlerimiz, paydaşlarımız ve işbirliği protokolü imzaladığımız profesyonel kurumların her biri ile çok yakın iletişim ve müştereklikle hareket ediyoruz. 

Yapılan çalışmalar ve girişimler hakkında Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız da bilgiler paylaşacak ve sizlerin daha fazla bilgi sahibi olmak istediğiniz hususlarla ilgili detaylar verecektir.”

Odamız İyi Uygulamalar Raporunu Üyelere Anlatalım…
Başkan Yaşar konuşmasını Elazığ TSO İyi Uygulamalar Raporuna vurgu yaparak tamamladı. Yaşar “Odamızın İYİ UYGULAMA RAPORU olarak yayımladığı ve 42 ana başlık altında 250 maddeden oluşan her bir çalışma ve girişim bu şehrin kalkınma ve gelişmesi, Üyelerinin de sürdürülebilir ekonomik yapı içerisinde yer almasını hedeflemektedir. Bu 42 ana başlık altındaki her bir çalışma kararlıkla devam etmekte ve hiçbir yılgınlığa mahal vermeden adım adım hedefine ilerlemektedir. 

Ben bu başarıyı gösteren tüm yönetim organlarımıza ve profesyonellerimiz ile tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sizlerden de öncelikli ricam, bu raporu çok iyi okumanız ve her bir üyemize Odamız tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermenizdir.

Bu düşüncelerle, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, katılımınız için her birinize teşekkür ediyorum” değerlendirmelerinde bulundu.

Başkan Arslan Projeler ve Çalışmalar Hakkında Bilgilendirme Yaptı
Meclis Toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’da Valilik, Belediye, Elazığ TSO, kurumlar ve tüm paydaşlar işbirliğinde çalışmaları devam eden Teknova OSB, Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB, Kooperatifler, İhtisas Küçük Sanayi Siteleri ve Elazığ TSO tarafından yürütülen ve üzerinde çalışmaları devam eden projeler hakkında Meclis Üyelerine detaylı bilgiler verdi.

Mayıs Ayı Yönetim Kurlu Faaliyet Raporuyla ilgili sinevizyon sunumunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ve serbest kürsü bölümünde Meclis Üyelerinin çalışmalar hakkındaki görüşleri ve çalışmalar hakkındaki sorularının değerlendirilmesiyle toplantı sona erdi.

Elazığ TSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Elazığ TSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Elazığ TSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Elazığ TSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Elazığ TSO Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı