Elazığ TSO 'İyi Uygulamalar Raporu'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Elazığ TSO Meclis Toplantısında, Meclis ve Meslek Komite Üyelerine Elazığ TSO'nun 2018-2020 döneminde gerçekleştirdiği ve TOBB Akreditasyon Sistemi içerisinde 'İyi Uygulama Örneği' olarak değerlendirilen çalışma ve projelerle ilgili sunu gerçekleştirdi…

Elazığ TSO 'İyi Uygulamalar Raporu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

41 Ana Başlıkta 250 Ayı Çalıma…

Başkan Arslan, Elazığ TSO İyi Uygulamalar sunumunda, çalışmanın yayın olarak hazırlandığını ve kısa süre içerisinde tüm üyeler ve kamuoyu ile detaylarının paylaşacağını söyledi. Arslan konuşmasında, “Üyelerimizin çok değerli teveccühü ile 01 Nisan 2018 yılında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2018/2023 hizmet dönemi için yönetim sorumluluğunu üstlendik.

Oda seçimleri öncesinde hep ifade ettiğimiz gibi; hedefimiz kişisel egolarımızın tatmini değil, ilimizin ticaret ve ekonomisini sürdürülebilir kılmak, bu kadim kentin sosyo-ekonomik kalkınma ve gelişmesine katkı sağlamak ve potansiyelini tüm halkımızın refahına kanalize etmektir. Bu bakış açımız dünkü kararlılıkla bugün de devam etmektedir.

Oda Tarihi Yeniden Yazıldı…

Bir yıla yakın çok titiz bir çalışma ve binlerce arşiv taraması ve Osmanlıca yayın ve kütüphanelerde profesyonelce yapılan araştırmalar neticesinde geçtiğimiz yıl Odamızın kuruluş tarihinin 1884 yılına gittiğini belgeleyerek Ticaret Bakanlığı ve TOBB nezdinde tescil ettirdik.Odamızın 150 yıla yaklaşan çok şanlı bir geçmişi ve toplum üzerinde güven duyulan bir misyonu söz konusudur. Odamızın bu birikim ve misyonunu esas alarak, öncelikle üyelerine, ilimize ve ülkemize değer üretebilmesi için kurumsal altyapısının hazır olması ihtiyacını gördük.

Bu doğrultuda Odanın fiziki altyapı ihtiyaçlarını karşılarken bir yandan da eksik olan birim ve kadrolarımızı güncelleyerek Oda Organizasyon Şemamızı çok büyük ölçüde tamamlayarak kurumsal bir kimliğe kavuşturduk.

Hizmet binamızın Elazığ için bir ticaret kampüsüne dönüştürülmesi hedefiyle ekonominin içinde bulunan çok önemli kurumları Oda hizmet binası yerleşke alanına kazandırdık.

Şehrin Kırmızı Kitabı Yazıldı…

İlimizin ticaretinin gelişmesi, sanayisinin güçlenmesi, yeni yatırımlar kazanması, işsizliğin önlenmesi ve ilimizin bölgemizde bir çekim merkezi olması için yaptığımız çok titiz çalışma ve araştırmalarda bugüne kadar çok önemli çalışmalar yapılmasına karşın sürdürülebilirlikten yoksun olması ve kurumlarda yönetim değişiklikleri ile birlikte yapılan tüm hazırlıkların raflara kaldırıldığına şahit olduk.İşte bu nedenle önceliğimizin İlimizde yöneticiler değişse bile değişmeyen tek gerçeğin ilin kalkınma yolunda ortaya koyduğu hedeflere sadık kalınması olduğunu gördük. Bu nedenle Elazığ’ın tabiri caizse KIRMIZI KİTABI’nı yazdık.

Stratejik Vizyon Planı Şehir Geleceğidir…

Elazığ Ekonomi Ve Sanayisinin Gelişimi İçin Stratejik Vizyon Planı olarak ilimiz yöneticileriyle paylaştığımız ve tüm paydaşlarımızla birlikte üzerinde çok titiz çalışmalar yaptığımız bu Stratejik Vizyon Planı Elazığ’ın geleceğidir. Oda olarak tüm bu çalışmalar yapılırken TOBB tarafından bağımsız denetçilere yaptırılan Akreditasyon incelememizde 2006 yılından beri C sınıfında olan Odamız Akreditasyonda B sınıfına yükselmiştir.