Elazığ protokolü engelliler için sahada

Elazığ mülki ve idari amirleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında özel çocuklarla maç yaptı

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ protokolü engelliler için sahada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Elazığ Mülki ve İdari amirleri, özel çocuklarla gösteri maçında karşı karşıya geldi. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun organizasyonuyla Gençlik Merkezi Sentetik Saha’da yapılan maça; Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Elazığ Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür, TFF Futbol İl Temsilcisi Turgut Kılınç ile özel çocuklar ve aileleri katıldı.

KALDIRIM: “DOSTLUK KAZANACAK”

Maç öncesi açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle çocuklarımızla bir maç yapalım dedik. İnşallah güzel bir maç yapacağız. Dostluk kazanacak inşallah. Engelli kardeşlerimize yönelik güzel bir faaliyet olacağını düşünüyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İNŞA EDECEĞİZ”

Engelli vatandaşların Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Engellilik sadece kendilerini ve ailelerini ilgilendiren bir konu değil. Toplumun her kesimini ilgilendiriyor. Engellilerimizin geleceğe daha sağlıklı bakmalarını sağlamak için sayın valimizin öncülüğünde mücadele ediyoruz. Belediye başkanı olarak engelsiz yaşam merkezini çok kısa bir zaman içinde hayata geçirerek engellilerimize çok güzel güzel bir mekan inşa edeceğiz. Bir kez daha bütün engellilerin engelliler gününü tebrik ediyorum. Herkesin senenin 365 günü engellilerimizin yanında olmalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

GÜR: “HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR”

Elazığ ASKF’ye bağlı 8 kulübün katılımıyla böyle bir maç organize ettiklerini ifade eden Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mustafa Gür ise, “Güzel bir gösteri maçı yapacağız. Unutulmamalıdır ki herkes bir engelli adayıdır. Biz bu sloganla yola çıktık ve kulüplerimize değer vermeye çalışıyoruz. Engellilerimiz başarılı sonuçlar alıyor, topluma kazandırıyoruz onları. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah engellilerimize hak ettiği değeri veririz” ifadelerini kullandı.