Elazığ'ın Tanıtımı İçin Anlamlı Program 

Ünlü Sinema Oyuncuları Birol Tarkan Yıldız, Ufuk Kaplan ve Yönetmen Talat Özpolat, Elazığ'da Kürsübaşı programına katıldı.

Elazığ'ın Tanıtımı İçin Anlamlı Program 

Malatya Film Festivaline katılan sanatçılar, Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği kürsübaşı etkinliği ile Elazığ’da ağırlandı.
Yurt içinden ve Yurtdışında çok sayıda sanatçının ağırlandığı programda kulakların pası silindi.
Dernek Başkanı Onur Şahin, yardımların yanında şehrin kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için çaba gösterdiklerini kaydetti.
ŞAHİN: AİLELERE MADDİ VE MANEVİ OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLIYORUZ
Dernek Başkanı Onur Şahin, “ Biz bu derneği açarken bir söz verdik Elazığ’ın kültürünün tanıtılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız dedik. Bugünde Elazığ’ımızın ve Kültürümüzün tanıtımı amacı ile bir birinden değerli misafirlerimizi KürsüBaşı programımız ile Ağırlıyoruz. Bundan sonraki süreçte de Elazığ’ımızın ve kültürümüzün tanıtılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz . Derneğimizin faaliyetlerinden bir diğeri ise yardımlaşma .Elazığ’daki yetim, yardıma muhtaç ailelere ihtiyaçları doğrultusunda maddi, gıda, giyecek ,yakacak,okul ihtiyaçları yönünde yardımlar yapıyor. Biz buradan belirlediğimiz öğrenci kardeşlerimize ailelere maddi ve manevi olarak her türlü desteği sağlıyoruz.” dedi.
Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği organizasyonda konuşan Türk asıllı Hollywood oyuncusu Birol Tarkan Yıldız, “Elazığ’da olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek; “çok mutlu oldum Malatya filan çok güzel birde insanları çok sıcak ama duyduğuma göre Elazığ’ın insanları daha sıcakmış. Birde buradaki insanlara Gakkoş deniliyormuş.” Dedi. 
Oyuncu Ufuk Kaplan, Elazığ’ın çok güzel bir şehir olduğunu belirterek; “Bu gelişimle 2. Gelişim oldu Elazığ’a. İstanbul’da da üst komşumuz Elazığlıydı. Aslında kültürünüzü biliyorum çok güzel yemekleriniz var bu arada. Elazığ gerçekten çok güzel bir şehir. Bugün gündüz geldim çok dolaşamadım ama köprüden geçtik çok güzel bir yer çok güzel bir şehir.” dedi.
Yönetmen Talat Özpolat ise  Elazığ’dan övgüyle bahsederek; “Burada çok güzel bir oluşum yapmışlar biraz araştırdım güzel yardımlar yapıyorlarmış. Bizde dedik katkı sunalım onlarda gelin misafir edelim Elazığlılarla içli dışlı olalım dediler. Buradan Elazığlılara çok selam, Elazığ çok güzel bir yer. Elazığlı ayrıca çok güzel bir adam. Elazığlıları anlatmıyorum çünkü 2023’te Elazığ’da kıştan başlayıp yaza kadar devam eden bir film çekicem. Elazığ için çok güzel bir hikayem var. Allah’a mektup yazan  güzel yürekli bir insanımız varmış burada. İnternette okudum ve çok etkilendim onun üstüne bir senaryo yazdım Elazığ’da geçiyor 1960’larda onu çekmeyi çok istiyorum.” dedi.
Miss Europe 2021'de üçüncü olan Duygu Çakmak ise  Elazığ’ı sevdiğini ifade ederek; “Burada olduğum için çok mutluyum. Aynı kültürü yaşıyoruz burada bende Tuncelili bir ailenin çocuğuyum. Kültürümü hissedebileceğim bir yerde olmak çok güzel bizde bu türkülerle büyüdük.” dedi. 

Elaziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Onur Şahin, Elazığ’ın tanıtımı noktasında faaliyetlerini sürdüreceklerini dile getirdi.