Elazığ'ın Talepleri

Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e Sunmak Üzere Hazırladıkları Dosyayı Kamuoyu ile Paylaştı. Hazırlanan dosyada, Öğretmenevi ve Milli Eğitim Hizmet Binası gibi önemli konular yer alırken, konuyla ilgili #BakanÖzerElazığaMüjde başlığıyla bir sosyal medya kampanyası yapılacağı da duyuruldu.

Elazığ'ın Talepleri

24 Ocak depreminden sonra ağır hasar alarak kullanılamayacak hale gelen Öğretmenevi ve uzun süredir idari bina sorunu yaşayan Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nı ilgilendiren daha birçok sorunun çözüme kavuşması için kamuoyunda beklentiler bulunmaktaydı.

Geçtiğimiz gün basın mensupları ile gündemi değerlendirmek üzere bir araya gelen Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Sağlık Bakanı ve Gençlik ve Spor Bakanı ile Ankara’da bir araya geldiklerini ve götürdükleri taleplerin neredeyse tamamının olumlu karşılandığını, ilerleyen günlerde ya Elazığ’da ya da Ankara’da yapılacak protokolle birçok müjdenin açıklanacağını duyurmuştu. Başkan Yıldırım, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de 21 Mart Pazartesi günü Elazığ’a geleceğini ve çeşitli projeleri açıklayacağını belirtmişti.

Pazartesi günü ilimize gelecek ve birçok projenin müjdesini verecek Bakan Mahmut Özer’in Elazığ ziyareti öncesinde Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesi bir dosya hazırlayarak Elazığ’ın taleplerini Bakan Özer’e ileteceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada ayrıca #BakanÖzerElazığaMüjde başlığıyla bir sosyal medya kampanyası yapılacağı da açıklandı. 

Elazığ'ın Talepleri

ÇÖZÜM BEKLEYEN BİRÇOK SORUN VAR
Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şubesi bir dosya hazırlayarak Elazığ’ın taleplerini Bakan Özer’e ileteceklerini duyurdu. Dosyayla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, şunları kaydetti: “Bildiğiniz üzere Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Sn. Mahmut Özer yarın ilimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Sn. Bakanımızın ilimize gelmesi vesilesiyle kendisine bir dosya sunmayı planlıyoruz. Özellikle depremden sonra yıkılan okullar, Öğretmenevi ve Milli Eğitim Hizmet Binası gibi sorunlar çözüm bekliyor. Bununla birlikte ilimiz eğitimine dair çözüm bekleyen birçok sorun var.”

Elazığ'ın Talepleri

SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ BAKAN ÖZER’E SUNULACAK
Elazığ’ın sorunlarının daha önce de ilgili bakanlıklara iletildiğini belirten Bahşi, şunları söyledi: “Biz, Eğitim-Bir-Sen olarak daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum'a, ve önceki dönem Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk'a bu sorunların tespitini ve çözüm önerilerini içeren talep dosyalarımızı iletmiştik. Öğretmenevi ve Milli Eğitim Hizmet Binası için düzenlediğimiz imza kampanyası sonucunda oluşan imza listelerini Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sn. Emre Bilgili ye elden iletmiştik.” 

Elazığ'ın Talepleri

SORUNLAR VE BEKLENTİLER
Elazığ’ın sorunlarını ve çözüm beklentilerini içeren bir dosya hazırladıklarını ve bu dosyanın Bakan Özer’e ulaştırılacağını duyuran Başkan İbrahim Bahşi, son olarak şunları söyledi: “İlimize gelecek olan Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer'e bir dosya sunacağız. Öncelikle Sn. Bakanımıza Mesleki Eğitime verdiği önem, Gerçekleştirdiği 20. Eğitim Şurası ve tüm eğitim çalışanlarına göndermiş olduğu başarı belgelerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyorum.” 

İşte sorunlar ve beklentiler:
- İlimize yakışır modern bir Öğretmenevi binasının yapılması. 

- Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının ihtiyacını karşılayacak mimaride ve personelin rahat ulaşabileceği bir lokasyonda  Milli Eğitim Hizmet Binası yapılmalıdır. 

- TÜİK verilerine göre merkez ilçe nüfusu 443. 363 olan ilimizde bir adet olan Rehberlik Araştırma Merkezi, ihtiyacı karşılamamaktadır. Bu nedenle ilimize İkinci ve üçüncü RAM'ın açılması. 

- Depremden sonra oluşturulan Bizmışen ve Yemişlik gibi yeni yerleşim yerlerinde okul yapımının planlanması ve ivedilikle tamamlanması. Ayrıca okul ihtiyacı olan Çaydaçıra ve Ataşehir  gibi mahallelerde de yeni okulların yapılması gerekmektedir. 

- Kovancılar ilçemize Bilim Sanat Merkezi'nin açılması olumlu ve teşekkür ederiz. Nüfusu Elazığ'dan az olan illerde birkaç tane Bilim Sanat Merkezi var iken bizim il merkezimizde bir tane Bilim Sanat Merkezi bulunmaktadır. Bu nedenle ilimizde yeni bir hizmet binasında ikinci ve üçüncü  Bilim Sanat Merkezi'lerinin açılmasını istiyoruz.

BEKLENTİLER SOSYAL MEDYADAN DA DUYRULACAK
Taleplerin ve beklentilerin Türkiye'nin gündemine taşınması amacıyla da akşam saat 20.00'de Twitter’ da #BakanÖzerElazığaMüjde etiketiyle bir hashtag çalışması yapılacak. Eğitim-Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi, tüm Elazığlıları ve eğitim çalışanlarını bu etkinliğe katılmaya ve destek olmaya davet etti.