Elazığ'ın Manavgat Seferberliği

Manavgat'ta çıkan ve altı günden beri devam edip 6 kişinin vefat etmesine neden olan yangınlar için Elazığ seferber oldu. Elazığ belediyesi Manavgat'a itfaiye ve arama kurtarma ekibi gönderirken siyasi partiler, iş insanları, STK'lar ve hemşerilerimiz tarafından bölgeye ağaç dikme kampanyası başlatıldı.

Elazığ'ın Manavgat Seferberliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 6 gündür devam eden ve ciğerlerimizi dağlayan orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla sürüyor. 

Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı,  TSK ve diğer kamu kuruluşlarının uçak, helikopter, arazöz ve diğer ekip ve ekipmanlarıyla yaptıkları mücadeleye birçok belediye ve özel firmalara ait iş makinaları da katkı sunuyor.

ELAZIĞ İTFAİYESİ MANAVGAT’TA
Manavgat’ta devam eden yangınlara müdahale için bir destek de Elazığ Belediyesinden geldi. Başkan Şahin Şerifoğulları’nın talimatları ile Manavgat’a hareket eden İtfaiye ekibi, cumartesi yangın bölgesine ulaşarak çalışmalara başladı.

SİYASİ PARTİLERDEN KAMPANYA 
Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki orman yangınları vatandaşların yüreğini yakarken değişik siyasi partiler de yok olan ormanların yerine ağaç dikme  kampanyası başlattılar.

AK PARTİ’DEN 2.300 FİDAN
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Ömer Faruk Çelik, vatandaşların içini yakan yangınlarla ilgili bir kampanya başlattı. 

Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında merkez ilçe teşkilatı olarak Manavgat’a 2 bin 300 fidan dikeceklerini duyurdu ve diğer Ak Parti teşkilatlarının fidan dikiminin kampanya haline gelmesine vesile oldu. 

AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik’in paylaşımı şöyle; “Yanan ormanlarımızı yeniden yeşertelim. AK Parti Elazığ Merkez İlçe Başkanlığı olarak Manavgat’a 2300 fidan dikeceğiz. Manavgat İlçe Bşk. Sn. @AvAhmetali Manavgat’ı el ele yeniden yeşerteceğiz. Adıyaman Merkez İlçe Bşk. Sn. @Mustafaalkayis siz nereyi yeşertmeyi düşünüyoruz?” dedi.

MHP’DEN  5.523 FİDAN 
Manavgat’ta başlayan yangınlarda kül olan alanları yeniden ağaç ve yeşille buluşturma kampanyasına önemli bir destek de MHP Elazığ İl Başkanlığı’ndan geldi.
Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ il teşkilatı yanan ormanlarımız için fidan bağışı gerçekleştirecek. Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, fidan bağışı kapsamında 1 fidan 10 TL olacak şekilde 5 bin 523 adet fidan bağışı gerçekleştireceklerini açıkladı. 

Türk Devleti ve Türk Milleti ile başa çıkamayan ve mücadele şansı kalmayan terör örgütünün hain  eylemleri sonucunda yanan ormanlarımızın yeniden eskisi gibi yeşertilmesi için ülkemizin birçok yerinde kampanyalar başlatıldığını ifade eden MHP İl Başkanı Işıkver şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Teşkilatının öncülüğünde bu tarz bir fidan bağışı kampanyası başlatma yönünde bir kanaat hasıl olmuştur. Bir fidan = 10₺ olacak şekilde icra edeceğimiz bu çalışma ile yanan on binlerce fidanın yeniden dikilmesi ve yangından zarar gören canlılar için yeniden ve daha sağlıklı bir doğal yaşamın tesis edilmesi yönünde bir gayretin parçası olmayı ümit ediyoruz. Şüphesiz ki Rabbimiz; dilsiz kullarının âhını, onlara kıyanların yanına koymayacaktır fakat insani ve İslami olarak bizlerin de hiç değilse 1 tane de olsa fidan dikmemiz gerektiğinin bilincinde olmamız gerektiğini de bir kez daha ifade etmek isteriz. Efendimiz [SAV]’ın “Müslüman, bir ağaç diker, o ağaçtan bir insan, hayvan veya kuş istifade ederse; kıyamet gününe kadar o kimse için sadaka olur" hâdisinde buyurduğu sevaptan nasiplenmemize vesile olmasını umut ettiğimiz bu bağış kampanyasının toplumumuza örnek teşkil etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Bu itibarla; Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl, İlçe Başkanları ve Teşkilatlarımızın, Belediye Başkanlarımızın, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelerimizin kıymetli katkıları ile 5.523 (Beşbin Beş Yüz Yirmi Üç) adet fidan bağışı yapmak suretiyle bu hayır seferberliğini başlatıyoruz. Elazığ’dan bütün dünyaya şunu bir kez daha haykırmak istiyoruz; Herkes bilsin ki onlar yaksalar da biz yeniden dikeriz, onlar öldürmeye çalışsa da biz yaşatmaya çalışırız. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. Kamuoyuna saygıyla duyururuz” 

ZİVER HOLDİNG’İN DUYARLI DAVRANIŞI
Şehrimizin bağrından çıkıp ülkemizin en başarılı ve saygın firmaları arasında yer alan Ziver Holding, Manavgat’ta devam eden yangınlara duyarsız kalmayarak örnek bir adım attı ve  TEMA Vakfı tarafından başlatılan ağaçlandırma kampanyasına 1000 adet fidan desteğinde bulundu.

Ziver Holding,  sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda; ‘Ülkemizde çıkan orman yangınları sebebiyle zarar gören bölgelerin tekrardan ağaçlandırılması için TEMA Vakfı tarafından başlatılan kampanyaya 1000 adet fidanla bizde katılıyoruz’ ifadelerine yer verdi.

ELYSİUM GRUP DUYARSIZ KALMADI
Manavgat’ta devan eden yangında yok olan ağaçların yerine yeni fidanlar  dikme kampanyasına bir destek de Elysium Grup’tan geldi.
Firmanın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

“Yaşamı Yeniden Yeşerteceğiz
Hepimizi kahreden yangınların üzüntüsünü hala yaşıyoruz. Ormanlarımızın gelecek nesillere de yeşil örtüsüyle aktarılabilmesi için TEMA Vakfı tarafından organize edilen ağaçlandırma kampanyasına biz de Elysium Grup olarak 1000 fidanla katılıyoruz.

Sizler de bu iyilik hareketine bağışlarınız ile destek olabilir ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilirsiniz.”

DESTEKLER DEVAM EDECEK
Manavgat’ta başlayıp bölgeyi etkisi altına alan ve kontrol atına alınamadığı için yerleşim alanlarını tehdit eden yangınlarla ilgili Elazığ’dan desteklerin devam edeceği ifade ediliyor. 
Bu kapsamda diğer siyasi partiler yanında birçok STK ve firmanın da ağaç dikme  kampanyasına destek vermesi bekleniyor.

VATANDAŞLAR DA DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Ülkemizin ciğerlerinin yandığı, halkımızın da ciğerlerinin dağlandığı yangınlar karşısında vatandaşın da ferdi destekleri devam ediyor. TEMA vakfının “yeniden yeşerteceğiz” sloganıyla kendi web sitesinde başlattığı kampanyaya büyük bir ilgi var.  

TEMA; halkımızı bağış yapmaya davet ederken şu bilgiyi de sitesinden paylaşıyor: “Fidan bağış birim bedeli 13 TL'dir ve minimum 3 adet fidan bağışınız karşılığında isterseniz tarafınıza TEMA Vakfı teşekkür sertifikası gönderilmektedir.”

DEPREMDE MANAVGAT’TAN ÖNEMLİ DESTEK GELMİŞTİ
Bugünlerde yangınlarla boğuşan Manavgat, 24 Ocak depreminde şehrimize önemli desteklerde bulunmuştu.

Manavgat Belediyesi, deprem sonrası, şehrimiz insanının yardımına koşarak  “Elazığ İçin El Ele” kampanyası başlatmıştı.  Kampanyaya Manavgat halkı ve özellikle turistler büyük ilgi göstermişti.  Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Halkımızın kampanyamıza gösterdiği göz yaşartıcı duyarlılığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 2. Yardım tırımızı da çıkardık. Şu an 3. TIR’ımızı doldurmaya başladık. Yardımlarımız inşallah yaraları bir nebze olsun sarar” diyerek Elazığ’ın acılı gününde yanımızda olmuştu.