Elazığ İl Özel İdaresi A.B. Kardeş Şehir E-Twinning Projesinde Yer Alacak

Başarılı bir iş sezonunu geride bırakarak 2020 yılı yatırımlarını tamamlamak üzere olan Elazığ İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisinin 2021 yılını 'Tarım Yılı' olarak ilan etmesiyle birlikte şehrimize katkı sunacak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Elazığ İl Özel İdaresi A.B. Kardeş Şehir E-Twinning Projesinde Yer Alacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Özel İdaresinin de projede yer aldığı Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nca düzenlenen A.B. Yerel Yönetim Temsilcileri Buluşmaları programı bu yıl corona virüs tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olarak yapıldı.

Türkiye ve A.B.'deki yerel yönetimlerin birebir çevrimiçi görüşmeler gerçekleştirmelerine imkân sağlayan etkinlikte yerel yönetimler, iklim değişikliği, şehirleşme, akıllı şehirler ve kent yönetimi gibi konularda karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmaktalar.

Toplantıya projede Türkiye’den katılan tek özel idare olan Elazığ İl Özel İdaresini temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Murat Okubay katılırken, çevrimiçi toplantıda Avrupa Birliği tarafından desteklenecek üç ayrı kategoride A.B. üyesi ülke belediyeleri ile kardeş şehirlerin temsilcileri yer aldılar.   

A.B. Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan’nın da katıldığı etkinlikte Almanya’dan Hamm Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal İçerme ve Refah, Polonya’dan Sopot Belediyesi ile İklim Değişikliği ve Şehirler, Litvanya’dan Alytus Belediyesi ile Sürdürülebilir Enerji Politikaları ve Uygulamaları kategorilerinde görüşmeler gerçekleştirildi.

Elazığ İl Özel İdaresi, çalışmalarını yoğunlaştıracağı jeotermal enerji sektörü, güneş enerji santralleri ve kırsal alanda kadın üreticiliğinin öne çıkarılması hususlarında projeler hazırlayarak hibe desteği için çalışmalar gerçekleştirecek.